Naslovna Novo Obilježena 26. obljetnica osnivanja Odreda narodne zaštite RH

Obilježena 26. obljetnica osnivanja Odreda narodne zaštite RH

74
0

U subotu 18. ožujka 2017. godine na zagrebačkom velesajmu u dvorani restorana “Globus” obilježena je 26-a obljetnica osnivanja “ODREDA NARODNE ZAŠTITE” RH 1991 – 2017. g.

Uz predsjednike županijskih ONZ-e svečanosti je u ime Ministarstva branitelja nazočio pomoćnik Ministra branitelja g. Dinko Tandara. Našu VPŽ-u predstavljao je Zlatko Milošević, ratni zapovjednik ONZ -e za bivšu općinu P. Slatinu i sadašnji predsjednik udruge ONZ-e VPŽ , koja djeluje pod pokroviteljstvom krovne udruge Republike Hrvatske, koji se biranim rječima obratio skupu.

Predsjednik krovne udruge ONZ-e u RH g. Ivan Posilović u svom je obraćanju skupu izrazio nadu da će novi nadolazeći zakon vrlo vjerojatno početi rješavati i zaostale obveze prema pripadnicima ONZ u RH. Uz evociranje sjećanja na ratna doganja i vrlo značajne uloge ONZ-e RH, koja je bila “rasadnik ” gotovo svih ratnih formacija u Domovinskom ratu, zahvalio je gostima na njihovoj nazočnosti, te uvažavanju udruge koja je do sada objavila 11 knjiga, i samim tim je na vrlo praktičan način predstavila svoje djelovanje u vrlo bremenitim predratnim i ratnim vremenima.

Skupu je bio nazočan i g. Stjepan Budinski koji je pozdravio sve slatinske branitelje kao i ratnog predsjednka kriznog štaba i povjerenika Vlade RH za ondašnju općinu P. Slatinu g. Antu Šimaru s kojim je vrlo dobro surađivao.

Zlatko Milošević

(74)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*