Naslovna Razno Obilježavanje dana Europskoga tjedna

Obilježavanje dana Europskoga tjedna

26
0

melita1Županijskom stručnom vijeću ravnatelja osnovnih škola Brodsko-posavske županije koji je održan 6.svibnja 2014. godine u Bukovlju voditeljica projekta Melita Schmitz predstavila je projekte ICT4SCF i KFT.

Naime, održan je u duhu Europskog tjedna koji se obilježava od 5. do 10. svibnja 2014. godine pa su tako gotovo sve točke dnevnoga reda i bile posvećene toj temi.

Rad i oblike suradnje Razvojne agencije grada Slavonskoga Broda predstavio je direktor gospodin Dejan Vuksanović, a direktor Dragan Jelić predstavio je Centar za tehnološki razvoj-Razvojna agencija Brodsko-posavske županije. Gospođa Lidija Vukojević, tajnica Savjeta za EU integracije Brodsko-posavske županije predstavila je načine formiranja stručnih timova u školama za rad na projektu te je dala mnogo korisnih i zanimljivih savjeta za što bolju realizaciju projekta.

Voditeljica projekata u Osnovnoj školi Eugena Kumičića iz Slatine profesorica Melita Schmitz predstavila je projekte koji se sufinanciraju sredstvima Europske unije.

melita2

Prvi od njih je Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (ICT4SCF) koji se sufinancira iz IPA IV komponente – Razvoj ljudskih potencijala pri Daljnjem razvoju i provedbi hrvatskog kvalifikacijskog okvira. Ukupna vrijednost projekta iznosi 204.224,23 eura a u projektu će se razviti četiri informatička kurikula koji će se temeljiti na ishodima učenja koji će biti povezani sa stvarnim potrebama tržišta rada te kompetencijama koje zahtijevaju suvremena radna mjesta.

Drugi projekt koji je profesorica Schmitz predstavila jest Znanjem i prijateljstvom za bolje sutra (KFT) koji se sufinancira iz IPA II komponente- Prekogranični program Mađarska-Hrvatska, a ukupna vrijednost projekta iznosi 230.272,10 eura. U projektu će se razviti i razmijeniti dva kurikula: prvi je eko-kurikul koji će vodeći partner OŠ E. Kumičića prezentirati mađarskom partneru, a drugi je integracija djece s poteškoćama u razvoju u redovne razredne odjele koji će projektni partner 1 Osnovna škola Tinodi Lanos iz Szigetvra prezentirati i predati vodećem partneru.

Profesorica Schmitz je sudionicima stručnoga skupa ukazala na problematiku vezanu za upravljanje projektnim ciklusom, ali ih i ohrabrila za prijavljivanje na pozive fondova putem kojih će moći sufinancirati svoje potrebe u školama. Skupu se obratila dožupanica Brodsko-posavske županije gospođa Dunja Magaš i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje sport i kulturu gospodin Vladimir Štefanek te su isto tako ohrabrili ravnatelje za javljanje na natječaje. Stručni skup ravnatelja vodio je ravnatelj Zlatko Bagarić koji je voditelj Stručnoga vijeća ravnatelja BPŽ-a, a ugodnoj i opuštajućoj radnoj atmosferi skupa pridonijela je „Alfa-izdavačka kuća“ iz Zagreba.

Melita Schmitz, voditeljica projekta
OŠ Eugena Kumičića, Slatina

(26)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*