Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Novo, new, neue… i dalje je to killer motivator

Novo, new, neue… i dalje je to killer motivator

14
0

Potraga za svetim gralom tj. rečenicom koja će kod velike većine potencijalnih klijenata izazvati instant potražnju je unaprijed izgubljena misija, jer nešto takvog ne postoji.

Ne postoji sveti gral koji ćete naći “tamo negdje”, već se sveti gral gradi od malih i sitnih komponenti koje pronalazite na svom (poslovnom) putu.

Dajte profi fotografu jeftini fotić od 500,00 kn i napravit će puno bolju fotku od amatera s opremom vrijednosti 50000,00 kn.

Obucite običnu majicu na lika koji “zna nositi stvari” i bit će puno atraktivniji od “ukočenog lika” na kojeg samo stavite majicu od 2000,00 kn.

Sveti gral u prodaji tj. copywritingu ne postoji. Prodajna rečenica, prodajna koreografija koja odlično funkcionira kod tvrtke X, kod tvrtke Y će generirati prosječne ili gotovo pa nikakve rezultate.

Iako se sveti gral gradi iz različitih komponenti, postoje određene zakonitosti iz kojih kategorija trebaju biti te komponente.

Jako puno takvih komponenti sam spomenuo kroz ovaj newsletter i BK Membership, a danas je na tapet došla “jedna koju svi znamo i uvjereni smo da nema smisla”.

A ima smisla i to debelog smisla.

I vrlo je funkcionalna… efikasna… na nju padamo kao pokošeni…

Čak se znamo busati i bahatiti da smo mi sami imuni na tu komponentu, a onda bismo vrlo brzo “upali u zamku”.

Novo… osjećaj da je informacija, rješenje, problem, izazov ili nešto desetog novo i do sada nepoznato, ali sada to otkrivamo je VAŽNA KOMPONENTA svetog grala prodaje.

Prvi put u vašem gradu…
Informacija koju su vidjeli samo moji najbolji suradnici…
Slabost koju skriva 99% najuspješnijih managera…
Upravo proizvedeno…

Pojednostavljeno (dublje u BK Membership programu), komunikacijsko-prodajna poruka koja je izgrađena oko stvaranja percepcije da se radi o nečem novom je dobitna kombinacija.

Novi (i drugačiji) otvarač za boce
Novi (i do sad zanemareni) fitness program
Novi (i unaprijeđeni) model vozila X

Suptilni kontekst poruke da ovo što slijedi je novo je tajna korištenja dotične tehnike.

Goran Blagus
(Business klinika)

(14)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*