Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching NO call lista / NO Business lista

NO call lista / NO Business lista

27
0

Sve većim korištenjem modernih telekomunikacijskih kanala izrodilo se nešto što se zove SPAM, neželjena pošta, neželjena komunikacija… maltretiranje (da budemo iskreni).

I kad ja to postalo nepodnošljivo pojavili su se servisi koji su vodili baze nepoželjnih pošiljatelja, pa nepoželjnih IP adresa, pa nepoželjnih pojmova, pa nepoželjnih telefonskih brojeva i naravno stvorili su nešto što se često zove NO CALL liste.

Kako je problem s elektronskim porukama bilo jednostavno za riješiti, ipak je trebalo neko vrijeme da se u našim krajevima definiraju i naprave No Call liste za telefonske pozive.

Ukratko, radi se o tome da u takvu bazu prijavite svoj telefonski broj, nakon čega vas legitimni pozivni centri ne smiju kontaktirati telefonom i nuditi / prodavati proizvode.

Kako se riješio SPAM za emailove (smanjila se količina poruka), tako se riješio i SPAM za telefon (poziv / SMS / poruka).

Ono što je NO call lista dobrog donijela različitim biznisima je činjenica da ne moraju trošiti resurse na takve leadove / potencijalne klijente.

“Netko je uložio trud i svjesno prijavio svoj broj telefona s ciljem da ga ne kontaktiramo, čime nam je učinio uslugu jer se možemo fokusirati na druge koji to nisu napravili.”

Ovo vam je vrlo slično kao i često korištena poštapalica kada zapnemo u probleme – kad se jedna vrata zatvore, druga se otvore.

Dakle, ne treba očajavati radi NO call liste, štoviše, to je dobar razlog da napravite i svoju NO Business listu.

NO Business lista? Što je to?

Isto kao i NO Call lista, samo se u njoj nalaze tvrtke i njihovi kontakt podaci te su to oni s kojima ne želite ostvariti poslovni odnos.

Npr. Tvrtke koje uporno traže ponude, a nikad ih ne realizirate. Tvrtke kojima ste isporučili uslugu, a nisu je platile. Pojedinci s kojima je nelagodno komunicirati. Tvrtke koje imaju lošu reputaciju. Tvrtke koje vam se iz nekog vašeg razloga ne sviđaju.

Samo da podsjetim – kako klijenti biraju nas, tako i mi biramo njih. S takvom poslovnom mantrom uštedjet ćete si puno živaca, a često i puno novaca.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Jeste skužili link na vrhu stranice? Iznenađenje / poklon / korisni alati paket za pretplatnike BK Newslettera je spreman i ide u distribuciju za nekoliko dana. Više detalja u budućim newsletterima, a svoj primjerak paketa možete već danas zatražiti na LINKU.

(27)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*