Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Nisam o tome tako razmišljao…

Nisam o tome tako razmišljao…

27
0

Razgovaram jučer s lektorom Business Klinika PREMIUM reporta oko zadnjeg broja i pitam ga za mišljenje o sadržaju koji je lektorirao.

Nekako sam se nadao da će mu tema o “reaktivaciji poslovne ljubavi” biti najzanimljivija, jer ipak iza sebe ima poduzetnički pothvat koji mu nije najbolje uspio, a on ni pet ni šest odgovori:

“Ovo sa samoubojstvom mi je dalo malo za zamisliti i nisam nikada na takve stvari gledao iz tog kuta.”

Pred nekoliko dana sam natuknuo u kojem smjeru sam povezao taj težak čin i biznis aktivnosti koje (ne)radimo, no Goranov (tako se zove lektor) komentar me podsjetio na jednu isto jako važnu (prodajnu) lekciju.

Svi mi koji smo u biznisu “borimo se” s različitim preprekama i izazovima tržišta.

I veliki dio vremena i energije ulažemo u to da skrenemo pažnju na sebe i rješenja koja možemo pružiti ljudima / tvrtkama.

Uobičajena tehnika / metoda / pristup tome je da u situaciji kada ima više sličnih davatelja usluga kao što smo to i mi je da “vičemo”.

Vikom i bukom želimo (čitaj: trebamo) skrenuti pažnju na sebe, kako bismo stvorili što veću šansu da nas potencijalni klijent zamijeti i eventualno se odluči za suradnju.

Za vikanje trebe puno love, jer vikanje” vam je isto kao i OGLAŠAVANJE!

I često se u tom “vikanju” vjeruje u postavku da onaj tko je glasniji, taj će pobijediti.

Brži – bolji – jeftiniji su uobičajene teme “vikanja”, ali može i treba biti nešto drugo, posebno kada je zasićenost tržišta velika.

A to je da prikazujete (čitaj: demonstrirate) kako rješenje koje pružate, problem koji rješavate, vrijednosti koje omogućujete, emocije koje aktivirate iz jednog drugog kuta gledanja.

Nisam znala da se to može tako napraviti
Zar je moguće ostvariti i to?
Nije mi bilo jasno zašto X, a sada kužim da je to radi Y
Vi ste jedini koji mi je konačno pojasnio zbog čega…

Promjena kuta gledanja je prvi korak, dok je prikaz drugačijih rezultata zbog te promjene drugi korak u jednoj takvih poslovnoj strategiji.

Kako je lektor reagirao na tekst o samoubojstvu i bio uvjeren da je tu sve jasno, to što je dobio priliku da tematiku i poslovnu poveznicu sagledati s druge točke, ostavilo je najviše utjecaja na njega i koliko čujem, pokrenulo ga u pozitivnom smjeru.

Ovaj newsletter je primjer drugačijeg pogleda i drugačije perspektive kako se email kanal može koristiti u biznisu, PREMIUM report koji je na papiru je isto živi primjer drugačije perspektive kako se znanja i spoznaje mogu prenositi.

Razmislite malo o tome, a dok tako razmišljate, skoknite na LINK i rezervirajte najnoviji primjerak BK PREMIUM reporta #5 koji garantirano daje drugačije poglede na “uobičajene” poslovne probleme te daje i “drugačije poglede” kako ih možete riješiti.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Ako gornji link ne radi, možete napraviti kopi-pejst “duže” verzije – https://business-klinika.com/business-klinika-premium-report-by-goran-blagus/

(27)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*