Naslovna Grad Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak

Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak

79
0

Kako nam se približava kraj školske godine, tako nam se približava i kraj projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina.

U deset mjeseci trajanja projekta namijenjenog djeci u procesu odgode upisa u prvi razred u rad radionica uključilo se 10-ak djece s područja cijele Virovitičko-podravske županije.

U sklopu projekta održana je trideset i jedna radionica aktivnosti pripreme za školu pod vodstvom koordinatorice projekta Julijane Pavlešić, dvadeset i dvije radionice edukacijsko-rehabilitacijski postupaka pod vodstvom edukacijski rehabilitatorica Patricije Karaman i Ivane Sabolić te jedanaest radionica logopedskih postupaka pod vodstvom logopedinje Jasne Radojčić. Kroz tjedne radionice u 10 mjeseci trajanje projekta s malenim predškolcima, od milja zvanim ljudići, radilo se na razvoju grafomotorike, kognitivne spoznaje, razvoju komunikacijski vještina, ali i socijalno-emocijanlnih reakcija, a kroz druženje i igru naučili su prostorne i vremenske odnose, slova, boje i brojeve.

Naglašavajući važnost obitelji kao podrške u školovanju dijeteta, u sklopu projekta održano je pet grupa podrške za roditelje pod vodstvom psihologinje Jasne Plantak i pedagoginje Andree Grahovac Tržić. Na grupama podrške kroz razgovor i pod vodstvom stručnjaka Udruge Vretenac roditelji su bili upoznati o načinima komunikacije s djecom, granicama u odgoju, načinima pomoći oko učenja, a jedna od tema koja je obrađena je i dijete i mediji.

Izrazito ponosna na svoj prvi samostalni projekt, a ujedno i prvi vid ovako organizirane pomoći na području naše Županije djeci u odgodi i njihovim obiteljima, Udruga Vretenac s uspjehom u ponedjeljak, 17.06.2019. u 17:00 sati u prostorima OŠ Eugena Kumičića, završnom konferencijom zaključuje projekt, a svim predškolcima, budućim đacima prvacima želi sretan i uspješan početak školovanja.

Julijana Pavlešić

(79)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*