Nije mi jasno…

27
0

Još uvijek vlada uvjerenje da nam je u biznisu najveći problem konkurencija, nedovoljna kvaliteta, neprivlačna cijena, prevelika zahtjevnost potencijalnih klijenata… a u stvarnosti nam je najveći “neprijatelj” tromost ciljne skupine.

U idealnoj situaciji kada želimo sklopiti poslovni odnos s novim klijentom potrebno je ispuniti tri uvjeta:

  1. Klijent je svjestan problema
  2. Klijent želi riješiti problem što prije
  3. Klijent ima sredstva za financiranje rješenja

Kako svijet u kojem živimo nije idealan, ne mogu reći da se nikada ne poklope sva tri uvjeta, no puno je češće da jedan od tih uvjeta štuca.

Nije svjestan problema tj. da mu treba rješenje ne treba posebno spominjati, a neću za sada ni ulaziti ni u uvjet tri – kada nema sredstva za financiranje.

Tajming i kako ih pokrenuti je danas među najvećim preprekama i izazovima s kojima se susreće svaki poduzetnik.

Kako, o kako ih animirati, motivirati, nagovoriti, prisiliti da krenemo u suradnju?!

Nema univerzalnog rješenja i nema univerzalne rečenice koju biste izgovorili i napisali pa da “razbijete tromost” i animirate svog potencijalnog klijenta da pohita u vaš zagrljaj, no ako igrate i stimulirate ispravne emocije, uspjeh neće izostati.

Kroz ovaj newsletter sam dosta tehnika i vještina podijelio, a još više će ih biti kroz BK membership (kreće uskoro) gdje će biti i dublje pojašnjenje zašto i kako ih primijeniti, a za danas izdvajam…

Nije mi jasno…

G. Horvat,

Nije mi jasno kako nakon pozitivne reakcije s Vaše strane još uvijek nismo krenuli u suradnju?

[…]

Tehnika “nije mi jasno…” daje odlične rezultate kada već postoji nešto više komunikacije između dviju strana i kada sam odnos nije previše uštogljen. Pojednostavljeno, kada ste u komunikaciji razmijenili nešto više informacijama koje nisu striktno vezane uz rješenje koje nudite.

U protivnom, “nije mi jasno…” će zvučati bahato, osorno i ono najgore što ne želite – demonstrirat će da ste očajni.

Eto… ništa komplicirano i nemoguće, samo treba primijeniti. A možete skoknuti i postati dio zajednice u BK membership programu, pa ove i slične vještine i tehnike još više unaprijediti.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. ”Pitaj & dobij konkretan odgovor“ je jedan od većih benefita članstava u BK membership programu. Naime, to je jedina zagarantirana ulaznica do mog inboxa i odgovora na vaše pitanje. Konkretno i odmah primjenjivo…

(27)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*