Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Nije bitno što piše ovdje

Nije bitno što piše ovdje

16
0

Poruka / newsletter koji čitate ima “Nije bitno što piše ovdje” za naslov (Subject:) i ima vrlo važan razlog zašto je takav kakav je.

Ne radi se tu o nekom prenesenom značenju i nekoj ludoj metafori, već o tome kako su se email i newsletter junkieji navukli na izjavu “kako je subject poruke najvažniji prodajni element” i debelo zašarafili u zabludama.

Fora (i ovisnost) oko subjecta tj. naslova poruke (pre)često vezana uz pojam “open rate” tj. odnos između broja otvaranja poruke i broja pošiljatelja.

Ako imaš nizak open rate, znači da ti naslov poruke nije dobar.

Djelomično istinito… djelomično…

S druge strane ima tu i postavka s follow-up procedurama koje sam već dijelio kroz ovaj newsletter.

A sve se svodilo na “što treba napisati u naslovu poruke” jer je to važan motivacijski element koji će kod primatelja izazvati akciju čitanja ostatka poruke.

I tu često spomenem famozni subject “Poruka!” koji koristite kada ne znate što biste napisali u “Subject:” polje, a koji i dan danas daje iznimno veliki odnos otvaranja poruke.

Djelomično je i to istinito… djelomično…

Jer, u cijeloj ovoj postavci i cijelom ovom modelu ima element koji se gotovo pa uvijek zanemaruje (u jednom newsletteru sam natuknuo o čemu se radi) i koji zapravo ima NAJVEĆI utjecaj na to hoće li poruka biti otvorena ili ne.

Znate koji je to?

Znate koje je to polje u email programu?

POŠILJATELJ!

Ono što piše u “From:” polju ima veću važnost od onog što piše u “Subject:” polju.

Ime i prezime pošiljatelja ili naziv tvrtke ili kako je “From:” polje napisano je PRVA INFORMACIJA koja se konzumira kada se primi email poruka i prva je ta koja utječe na ostatak radnji primatelja.

Subject nikada neće pobijediti From!

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Polje pošiljatelja ovog newslettera je s razlogom formiran ovako kako jest (provjerite ga još jednom) jer komunicira više informacija od uobičajenih “From:” polja. Možete slobodno ovaj model kopirati ili možete uskočiti u BK Membership program i napraviti još bolju i efikasniju varijantu svojih budućih email poruka.

(16)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*