Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Ne želiš alternativno rješenje

Ne želiš alternativno rješenje

22
0

Ima već neko vrijeme kako je jedan od likova koji je bio među osnivačima fejszbuka objavio članak o štetnosti fejsa te u istom tom članku dao za razmišljati kako za njega (fejs) NEMA ALTERNATIVE.

Fun facts… ima ekipe koja je skužila da joj je puna kapa fejsa i da im to oduzima previše vremena, frustrira ih, nervira, čini nesretnim i onda su deinstalirali aplikaciju s mobitela.

9 od 10 njih se nakon nekog vremena vrati na fejs.

Ima čak i onih koji su pobrisali fejs account, no nakon dužeg vremena se većina njih vrati.

Zašto? Zato što je fejs ušao u tolike pore svakodnevnog života i hrpa stvari i informacija se dijeli na njemu, a ako nemaš SVE informacije, osjećaš se loše… ali i zato JER NEMA ALTERNATIVE fejsu.

Instagram nije alternativa, jer je to proizvod iste tvrtke koja ima i fejs. LinkedIn je malo drugačija društvena mreža i nije prava alternativa… ukratko, nema alternative fejsu.

Zapravo, jedina alternativa je da ga ne koristiš.

Eh sada… zašto ja ovo pišem i na što aludiram…

Aludiram na to da u svom biznisu i svojoj prezentaciji / demonstraciji rješenja za  potencijalnog klijenta to treba tako prezentirati da se stvori osjećaj kako NEMA ALTERNATIVE.

Jer kad se stvori osjećaj da ima alternative, tada potencijalni klijenti njih i istražuju… a to nikako ne želite.

Posebno ne kada vas se direktno kontaktira i pita za pomoć.

Za Vaš problem / rezultat koji tražite, rješenje je X!

I bez trubljenja u obliku “mi smo…”, “mi imamo…”, “ovo je naša referenca…”… ne!

Saslušali smo vas, analizirali smo što ste nam rekli i prenijeli te je NAJBOLJE rješenje X!

Ništa više, ništa manje.

Ne vjerujete? Kad dođete kupiti vešmašinu, je l’ vam trgovac pokazuje tri rješenja u isti tren? Ne pokazuje. Pokaže samo jednu vešmašinu i ako je prije toga “ulovio” motive zbog kojih se kupuje vešmašina, samo je JEDNA JEDINA koja to može zadovoljiti.

Kada kontaktirate svog telekom operatera, je l’ ga zovete da pitate za opcije i samo slušate opcije ili su vas prvo tražili za parametre i onda ponudili SAMO JEDNO rješenje.

Ukratko… u prodajnoj koreografiji i prodajno-pregovaračkim vještinama, morate naučiti i usvojiti postavku da vašem rješenju nema alternative (ni fleksibilnosti), već je rješenje X jedno i jedino najbolje rješenje za njih.

Osim toga, potencijalni klijenti su vas i kontaktirali jer žele NAJBOLJE rješenje, a mislim da se možemo složiti da alternativa za najbolje ne postoji.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Od 1.6.2019. kreće BK membership program. To je jedinstvena (i jedina) prilika da na vrlo povoljan način pristupite velikoj bazi tehnika i vještina kako unaprijediti svoj biznis i poslovne vještina, a sve pod mojoj direktnoj palicom i vodstvom. Više detalja u sutrašnjoj poruci…

(22)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*