“Ne” nema smisla u CTA

9
0

Nedavno sam dosta zamutio osjećaje mnogih nabrijanih prodavača s izjavom kako uvijek ne mora postojati CTA u prodajnim pismima, porukama, oglasima.

I dalje stojim iza toga, jer ako se svi bore na tržištu da budu drugačiji od alternative (konkurencije) i svi briju da CTA mora postojati, mora biti sugestivan, mora biti jednostavan, mora biti lako izvediv, mora…

Ma ništa ne mora… posebno ne mora kada vas to stavlja u isto koš s ostalima.

Ima nekih poduzetnika koji su to skužili, ali ne dovoljno duboko i ne do kraja.

Model razmišljanja je sljedeći – ako konkurencija brije na pozitivan CTA (osvoji, ostvari, doživi, proživi, osjeti, pobjedi, istakni…) zašto ne bi napravili potpuno suprotnost i stavili CTA tako da to nešto ne želiš ostvariti / doživjeti, pa će onda iz inata i “straha” to ipak napraviti.

Nemoj ovdje kliknuti ako ne želiš 50% popusta
Ne želim 10% više
Ako želiš biti prosječan, onda ova ponuda nije za tebe
Nastavite svoj život u dosadi

Bedasto i glupasto da se to ne može izmjeriti.

A problem s tim bedastoćama je u nedovoljnom poznavanju kako funkcionira “ljudska zloba”.

Ona se ne aktivira tako da im kažete “ne” i “nemoj”, pa će se ići osvetiti i nakon toga bi se trebali pokrenuti… ne, ne i ne… već se aktivira tako da nabrojite što će sve izgubiti ako ne naprave vama željenu radnju i onda im uskratite da do toga mogu doći jednostavno.

“Zločesti planovi” nikada nisu “jednostavni” i uz njih nikada nije dobro da treba “upisati brojeve sa svoje kreditne kartice” ili “samo me nazovite”, već imaju zapreku i traže ekstra ulog vremena i energije svog novog konzumenta.

Što je teže (i skuplje) doći do municije za osvetu, to želja za njom sve više i više raste.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Osveta je jedno od “onih stanja” koje pokreću, zavist je isto tu negdje, ljubomora nije daleko, a ni izdaja nije za odbaciti. 

(9)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*