Naslovna Novo Zdenko Nađ: “Nazdravite, za život, za snove”

Zdenko Nađ: “Nazdravite, za život, za snove”

243
0

Video: „Nazdravite, za život, za snove“, sa suzom u očima uskliknuo je naš Zdenko Nađ kada je biciklom, iz San Francisca stigao do cilja – New Yorka

Malo je reći da je on „čovjek od čelika“, ali „kad je“. Zdeno Nađ, iz malenog mjestašca, Donja Pištana kod Orahovice, gotovo na granici Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske županije, ležećim je biciklom, došao do cilja – New Yorka. Još je Hrvatska igrala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, tog 19. lipnja 2018. godine, a Zdenko Nađ je krenuo u avanturu života. Biciklom (ili triciklom) od jedne do druge obale SAD-a, od San Francisca do New Yorka. Samo 5.500 kilometara. U jednom komadu. Gotovo tri mjeseca kasnije, sa suzom, uskliknuo je Zdenko „Nazdravite, za život, za snove“, kada je biciklom stigao od San Franciska do New Yorka.

A na svom FB profilu sročio je sljedeće: „Cilj je oduvijek bio samo duboko u nama, a upravo putovanjima poput ovih pokušavam nekako doći do njega. Isto je bilo i s Amsterdamom prošle godine. Poželiš da te na cilju dočeka nekakva kutija i u njoj popis rješenja svakog tvog problema. Kutiju nisam našao. Ali sam našao predivno iskustvo, trenutke istinske radosti i slatku strast slobode koje sam cesta i put u nepoznato mogu dati. Pokušavajući napojiti svoju znatiželjnu dušu, osjećam da sam putujući pio s dubokog izvora života. I tako učio kako postati i biti bolji čovjek. Hvala vam što pratite, moram vam priznati jedno, umoran sam.

(vpz.hr, Foto: Facebook)

(243)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*