Naslovna Grad Natjecanje podmlatka i mladeži Crvenog križa

Natjecanje podmlatka i mladeži Crvenog križa

186
0

U OŠ Eugena Kumučića u Slatini u subotu 10. ožujka održano je međuškolsko natjecanje mladeži i podmlatka HCK. Na njemu je sudjelovalo 6 ekipa iz matičnih osnovnih škola: Voćina, Mikleuša, Nove Bukovice, Čađavice i dvije iz Slatine, te 2 ekipe iz slatinske SŠ Marka Marulića.

Ekipe su tijekom veljače i ožujka pripremali profesori mentori: Kristina Premec, Renata Grahovac, Marija Majer, Đora Đorđević, Milkica Sarajlić Kolundžija, Martina Vukičević, Ivan Baltić, Ljiljana Peretin i Mirjana Drenski.

U istom periodu praktični dio vještina iz Prve pomoći i protokol postupanja pri nesreći pokazivali su im liječnici volonteri – predavači PP Miroslav Venus, Ivica Fotez i Danijel Rešetar, koji su ujedno bili i sudci na radilištima simuliranih nesreća.

Šminkeri za realistični prikaz ozljeda naši su dugogodišnji volonteri Helena Ambruš i Denis Ostrošić.

Nakon što je gradonačelnik Ostrošić otvorio natjecanje učenici su ukrstili svoja znanja o Pokretu Međunarodnog CK i Hrvatskom CK, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, teoriji Prve pomoći i vještinama pružanja prve pomoći u simuliranim prikazima nesreća.

U kategoriji podmlatka pobijedila je ekipa OŠ Josipa Kozarca iz Slatine, mentorice Ljiljane Peretin, u sastavu: Noa Fazekaš, Elena Bičanić, Ivona Bosec, Jana Macinger, Karla Vasiljević i Ana Ćurić.

Ekipa mentorice Mirjane Drenski iz SŠ M. Marulića: Nives Halužan, Dina Kovač, Lorena Hodak, Emma Fabijanac i Marta Jurišik pobijedila je drugu ekipu svoje škole.

Pobjedničke ekipe odlaze na međužupanijsko natjecanje naše i Osječko-baranjske županije u Viroviticiu 14. travnja 2018. godine.

Jedna stvarna nesreća zasjenila je ovaj događaj jer je jedan učenik maneken prelomio podlakticu pa su natjecatelji imali priliku vidjeti stvarno zbrinjavanje unesrećenog uz intervenciju Hitne medicinske službe.

Na uspješnoj realizaciji natjecanja zahvaljujemo ravnateljici Božici Majhen, učiteljicama Kristini Premec i Renati Grahovac, svim drugim nastavnicima, te maloj od kuhinje Dariji Konc.

Vladimir Jelenčić

 

 

(186)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*