Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Nastavljamo ili je ovdje kraj?

Nastavljamo ili je ovdje kraj?

31
0

Upao sam u vrlo ubrzan tjedan različitih aktivnosti, pa tako danas dijelim brzu tehniku iz područja prodaje tj. follow-up procedura.

U zadnjih x godina ima poveći broj rečenica i famoznih poziva na akciju (CTA) koje sam dijelio kroz ovaj newslettera, pa je tako danas na vidjelo došla i tehnika koju vidite u naslovu poruke.

Nastavljamo ili je ovdje kraj?

Kad pregovori zamru, kada ste poslali nekoliko verzija ponuda, kada se pokušavate dogovoriti za sastanak, kada duže vrijem očekujete narudžbu, kada… onda je jedan ovakav upit odlična tehnika za oživjeti komunikaciju.

Ljepota (i efikasnost) tehnike je u tome što je pitanje jednostavno (nije da/ne, ali je vrlo blizu), nije previše napadno, a ni sugerirana alternativa ne izgleda toliko dramatična (kraj).

Primatelji na ovakvu poruku (rezultati iz prakse) reagiraju između 65% i 85%, ali to i ne bi trebao biti problem, jer ionako se ova tehnika upražnjuje kada su pregovori i dogovori stali neko duže vrijeme.

Dio koji možete koristiti u naprednijoj verziji gornjeg pitanja je da “ili je ovdje kraj?” zamijenite s nekim drugim, puno emotivnijim riječima / stanjima.

Npr.

… ili odustajete?
… ili ste se predomislili?
… ili nismo više kompatibilni?
… ili nas više ne volite?
… 

Fora, zar ne? Osim toga, probajte sa zamrlim komunikacijama i vidite što ćete dobiti. Ionako nemate ništa za izgubiti.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Imam dva p.s.-a, ali ih pišem u jedan. 1. Jeste dobili svoj primjerak BK Start-up paketa? Ako jeste, molim vas da popunite anketa; 2. Gornju tehniku koristite tako da ne pojašnjavate okolnosti što je bilo, kako je bilo i onda ih pitate gornje pitanje. Ne… gornje pitanje stavljate u novu poruku i bez objašnjavanja – samo jedna, eventualno dvije rečenice.

(31)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*