Naslovna Novo Naj učenici u VPŽ: Dominik Gaća, Manuel Graonja i Una Maravić

Naj učenici u VPŽ: Dominik Gaća, Manuel Graonja i Una Maravić

56
0

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac, dodijeli su nagrade najboljim učenicima s područja Virovitičko-podravske županije.

Tako je najbolji učenik svih osnovnih škola s područja VPŽ – Dominik Gaća. Dominik je učenik 8b razreda OŠ Josipa Kozarca Slatina. Sve razrede osnovnoškolskog obrazovanja završio je s prosjekom 5,00. Redovito je sudjelovao na županijskom natjecanju iz matematike, te na natjecanjima iz biologije i informatike na kojima je osvojio četiri prva, tri druga i dva treća mjesta. Član je recitatorske, sportske, foto skupine te Globa.

Manuel Graonja je najbolji učenik trogodišnjeg srednjoškolskog obrazovanja. Manuel je učenik 3. razreda vodoinstalatera Industrijsko-obrtničke škole Slatina. Manuel je sva tri razreda kao i sve tri godine praktične nastave završio s odličnim uspjehom. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na međužupanijskom i držanom natjecanju u disciplini vodoinstalater te na 30 smotri učeničkih zadruga Republike Hrvatske na kojima je ima i osvojeno prvo mjesto na međužupanijskoj razini.

Una Maravić je najbolja učenica Virovitičko-podravske županije četverogodišnjeg srednjoškolskog programa. Una je učenica 4a razreda Opće gimnazije Srednje škole Marka Marulića Slatina. Sva četiri razreda završila je s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike, kemije, geografije i logike na kojima je osvojile jedno prvo, šest drugih i dva treća mjesta. Sudjelovala je i na međužupanijskom skupnom natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa na kojemu je osvojila drugo mjesto. Una je sportašica. Sudjelovala je na brojnim sportskim skupnim natjecanjima u odbojci, badmintonu, atletici, stolnom tenisu, nogometu i krosu na kojima ima osvojenih osam prvih, pet drugih i dva treća mjesta na županijskoj razini, a na regionalnoj i državnoj razini, ima osvojene dvije bronce…

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, održana je svečanost nagrađivanja najučenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije. Već 25 godina Virovitičko-podravska županija nagrađuje one koji su kroz svoje obrazovanje pokazali izniman trud i rezultate. Ovogodišnje manifestacije „Zbogom školo do jeseni“ neće biti, kao ni tradicionalnog koncerta i druženja kao nagrada svim učenicima, ali i njihovima roditeljima za rezultate u obrazovanju protekle godine. Najučenik svake škole nagrađivao se na toj završnoj školskoj svečanosti, ali kako ove godine ta svečanost neće biti održana, zbog pandemije korona virusa, najučenici su proglašeni u malo drugačijim uvjetima.

Povjerenstvo za izbor najučenika osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije, u sastavu: Vesna Šerepac kao predsjednica i članovi: Ksenija Vujanović Juras, Igor Maresić, Saša Topić, Mladen Graovac, Kristijan Gostimir, Zorislav Milković i Martina Bunić, izradilo je prijedlog temeljem kojeg je župan Igor Andrović donio Odluku za izbor najučenika/najučenice osnovne škole, te najučenika/najučenice srednje trogodišnje i srednje četverogodišnje škole s područja cijele Virovitičko-podravske županije.

Nagrade najboljima uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Vesna Šerepac.

Najbolji učenici osnovnih škola

OŠ Petra Preradovića Pitomača – Ilona Čop
OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica – Lana Balogović
OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje – Patrik Radmanić
OŠ Vladimira Nazora Virovitica – Arijana Babić
OŠ Ivana Brlić Mažuranić Virovitica – Dorotea Hodak
OŠ Suhopolje – Ivan Katalenić
OŠ Gradina – Marija Rajković
OŠ Eugena Kumičića Slatina – Gala Brunović
OŠ Josipa Kozarca Slatina – Dominik Gaća
OŠ Voćin – Antonija Džavić
OŠ Davorina Trstenjaka Čađavica – Petra Piskać
OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica – Mateja Podolski
OŠ Mikleuš – Jana Grabar
OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci – Anita Krsnik
OŠ Ivane Brlić Mažuranić Orahovica – Tena Rukavina
OŠ Ivana Gorana Kovačića Zdenci – Veronika Milković
Centar za odgoj i obrazovanje Virovitica – Kristijan Zec
Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica – Klara Volenik
Glazbena škola Milka Kelemena Slatina – Lorena Novković

Srednje škole (trogodišnje obrazovanje)

Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača – Stjepan Komar
Strukovna škola Virovitica – Ivan Lacko
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica – Filip Mađarević
Srednja škola Stjepana Ivšića Orahovica – Patrik Marinić
Industrijsko-obrtnička škola Slatina – Manuel Graonja

Srednje škole (četverogodišnje obrazovanje)

Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača – Dorian Lazarus
Gimnazija Petra Preradovića Virovitica – Ina Moslavac
Katolička klasična gimnazija Virovitica – Mihael Grgurević
Strukovna škola Virovitica – Matej Maturanec
Tehnička škola Virovitica – Karlo Jakupec
Industrijsko-obrtnička škola Virovitica – Tara Greganić
Srednja škola Marka Marulića Slatina – Una Maravić
Srednja škola Stjepana Ivšića Orahovica – Borna Katić
Glazbena škola Jan Vlašimsky Virovitica – Gabriela Šipek.

(vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(56)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*