Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Nađi ga što prije, trebat će ti

Nađi ga što prije, trebat će ti

34
0

Puno i dosta fokusa u prodajnom procesu se stavlja na to da se prepozna razlog, motiv, potreba s kojim će se privući potencijalni klijent.

Često sam i u ovim newsletterima spominjao kako su vrijednosti koje su bitne korisnicima i vrijednosti u kojima se razlikujete od alternative bitne te kako na temelju te “spajalice” treba graditi marketing i prodaju.

Fokus na jednu stvar, korektan odnos, transparentnost, uljudnost, profesionalnost, demonstracija… no, i dalje je fokus na jednu stvar.

Tako u poslovnoj praksi možemo zamijetiti fokus…

… na nisku cijenu…
… na brzinu…
… na jedinstvenost neke opcije…
… drugačiji pristup…
… više vrijednosti za isti iznos investicije…
… dobra priča…
… neka druga povezanost…

… kao dobar motivator za sklapanje poslovnog odnosa.

Pojednostavljeno – ako dobro kotiramo u X i ciljanoj skupini X je važan i vrijedan, tada ćemo ih dosta lako privući i ostvariti odnos.

Sve pet, sve super… ali…

A taj “ali” je vezan uz to da ako se zaustavite samo na tom prvom, drugom ili trećem motivu po kojem ste ih privukli, ne znači da će to biti dovoljno za dugoročni odnos.

Ili, ako opet to pojednostavimo – ako svoje klijente privlačite i dobijete zbog atraktivne cijene, u trenutku kada se pojavi drugi igrač s isto atraktivnim cijenama, tada je velika vjerojatnost da će otići kod njega.

Ukratko, dok je dobro znati primarni motiv po kojem ste dobili i ostvarili suradnju, jako je važno u što kraćem roku definirati i ostvariti dodatne motive i razloge da klijenti što duže ostanu s vama.

Jer, uvijek će biti netko s nižim cijenama, s više opcija, s boljim webom, s manje koraka, s boljim ambijentom…

Ali, ako vi uz ”primarni motiv” počnete graditi i stvarati odnos na drugim područjima i odnos će trajat duže i biti puno, puno kvalitetniji.

Goran Blagus
(Business klinika)

(34)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*