Naslovna Novo Na pješačkom prijelazu nastradale dvije djevojke

Na pješačkom prijelazu nastradale dvije djevojke

314
0

U četvrtak, 22. listopada 2020. godine oko 13 sati, u svega petnaestak minuta su se na pješačkom prijelazu ispred Tehničke škole u Ulici zbora narodne garde u Virovitici dogodile dvije prometne nesreće naleti na pješake u kojima je petnaestogodišnja pješakinja teško ozlijeđena sa zadobivenim ozljedama opasnima po život, a šesnaestogodišnja pješakinja u drugoj prometnoj nesreći je lako ozlijeđena.

U obje prometne nesreće su nastradale pješakinje prelazile cestu na pješačkom prijelazu krećući se u pravcu Tehničke škole kada su na njih naletjela osobna vozila koja su se kretala iz pravca centra Virovitice.

Kako odmah nakon naleta lako ozlijeđena pješakinja nije osjećala posljedice naleta vozila, vozačica i pješakinja događaj nisu prijavljivale policiji za vozačicom iz te prometne nesreće se još traga, dok je teško ozlijeđena pješakinja nakon prometne nesreće prevezena u Opću bolnicu Virovitica, a potom i bolnicu u Osijek.

Povodom događanja ovih prometnih nesreća podsjećamo sve vozače da su se pješačkim prijelazima dužni približavati oprezno i brzinom koja ne ugrožava pješake, da mogu zaustaviti svoje vozilo i propustiti pješake koji su stupili na pješački prijelaz, a ako su pješaci djeca, stare i iznemogle osobe, slijepe osobe ili druge osobe s invaliditetom vozač je dužan zaustaviti vozilo i propustiti ih i kada tek stupaju na pješački prijelaz.

Isto tako, prvenstveno u cilju vlastite sigurnosti, podsjećamo pješake da prije prelaska ceste nikako ne propuste pogledom u lijevu i desnu stranu dobro provjeriti mogu li cestu prijeći na siguran način, te upozoravamo na opasnosti korištenja mobitela i drugih uređaja prilikom sudjelovanja u prometu, bilo u smislu razgovora, pisanja poruka, praćenja društvenih mreža ili slušanja glazbe korištenjem slušalica.

Pred nama je doba godine sa smanjenim periodom dnevnog svjetla i smanjenim uvjetima vidljivosti zbog vremenskih prilika, pa podsjećamo pješake da su noću i u uvjetima smanjene udaljenosti, kada se kreću kolnikom, obavezni biti osvijetljeni nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Zbog novonastale problematike najavljena akcija Postaje prometne policije Virovitica u petak, 23. listopada 2020. godine od 10 do 18 sati usmjerena na nadzor vozača pod utjecajem alkohola će biti usmjerena i na nadzor i zaštitu pješaka u prometu, a pojačano postupanje po navedenom će se vršiti u predstojećem periodu.

PU Virovitičko-podravska

(314)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*