Naslovna Reportaže Na obali jezera Javorica postavljeno 6 sprava za vježbanje

Na obali jezera Javorica postavljeno 6 sprava za vježbanje

88
1

javorica_volonteri_mUdruga mladih Krik, Klub urbane kulture i Biciklistički klub Slatina zajedničkim su snagama jučer, 20. srpnja 2015. godine, postavili vježbalište na otvorenom koje se nalazi na obali jezera Javorica.

U sklopu vježbališta postavljeno je 6 sprava koje su na raspolaganju svim građanima.

Vježbalište/teretana na otvorenom dio je Građanske akcije Sportsko-rekreacijska zona Bunarić – Javorica koju financiraju Zaklada Slagalica i Grad Slatina.

javorica_volonteri_04

Ovom akcijom postavili smo poučnu stazu između Bunarića i Javorice na kojoj se možete upoznati s bogatstvom flore i faune ovog područja te saznati mnogo zanimljivih informacija, započeli označavanje planinarskih i pješačkih staza prema pravilima Hrvatskog planinarskog saveza, uredili biciklističku stazu, te postavili teretanu na obali jezera Javorica. Smatramo da je ovaj projekt početak promoviranja zone Bunarić – Javorica u sportsko – rekreativne svrhe.

javorica_volonteri_01

Osim članova tri udruge u aktivnostima su sudjelovali i članovi HGSS – Stanice Orahovica, Karate klub ”Shorinji kempo” Slatina i drugi volonteri koji su entuzijastičnim radom ostvarili ovaj projekt. U realizaciji projekta sudjelovalo je 30 – ak volontera koji su odvolontirali 228 sati.

javorica_volonteri_02

Sprave je izradila tvrtka Unimont d.o.o. Slatina, a svoju suglasnost za postavljanje sprava dali su Hrvatske Vode i Grad Slatina.

javorica_volonteri_03

Zahvaljujemo se svima na pomoći.

Jasenka Plantak Kotur
Udruga mladih Krik

(88)Comment(1)

  1. Hvala k….da se na Javorici pocelo nesto radit,mozda bi trebalo i zaprasit protiv komaraca da se moze prosetat i oko 20h

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*