Naslovna Novo MOST akcijom “Žuta srca” podiže svijest o važnosti zdravstvene prevencije

MOST akcijom “Žuta srca” podiže svijest o važnosti zdravstvene prevencije

19
0

Republika Hrvatska bilježi gotovo dvostruko veću smrtnost od prosjeka EU

U subotu, 06. travnja 2019., od 10:30 do 12:30 “MOST nezavisnih lista” organizira javnu kampanju “Žuta srca” u četiri grada: Zagreb, Rijeka, Split i Osijek. Akcija podizanja svijesti javnosti o važnosti zdravstvene prevencije u Osijeku će se održati na Tvrđi (Trg Svetog Trojstva), gdje će građane informirati Nizar Shourky i Ružica Vukovac.

Zabrinjavajuća crna statistika smrtnosti od izbježivih bolesti, gdje Hrvatska bilježi gotovo dvostruko veću smrtnost od prosjeka EU, potaknula nas je na pripremu propisa koji bi za cilj imao smanjenje smrtnosti od izbježivih bolesti i stanja, u najvećoj mjeri kroničnih nezaraznih i malignih bolesti, kroz stručno, održivo i odgovorno planiranje i provedbu nacionalnih preventivnih programa.

Cilj „Žutih srca“ je potaknuti što više ljudi da idu na preventivne preglede i ostanu zdravi – potražite žute balone i porazgovarajte s Mostovcima o stanju zdravstvenog sustava, potrebama pacijenata i Zakonu o zdravstvenoj prevenciji kojeg je Most izradio i uputio u proceduru.

MOST nezavisnih lista

(19)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*