Naslovna Blog Arhiva tekstova Miša Nicinger: Zataškavanje

Miša Nicinger: Zataškavanje

52
0

09.01.2013.

Zamislite na što bi danas sličio zrakoplovni promet i kakva bi bila sigurnost letova da istražitelji za svaki avion koji se srušio nisu objavili istinite podatke, bez obzira radi li se o konstrukcijskom propustu proizvođača, pogrešci pilota i posade, servisera u hangaru ili kontrolora leta.

Što bi se dogodilo strancima u Njemačkoj da državne televizije (ARD & ZDF) ne vrte svaki drugi dan filmove o holokaustu kojima podsjećaju nadobudne dečke “plave krvi” na to da trebaju voditi ljubav, a ne rat. Koliko bi bilo poginulih u Toyotama, Mazdama i drugim prometalima da su japanski inženjeri prešutjeli konstrukcijske pogreške koje su zatim o svom trošku besplatno otklonili.

Bezbroj je takvih primjera…

Kada bi druge zemlje prihvatile i zadržale ideologiju koja vlada u Hrvatskoj, u svijetu bi svaki dan: padali avioni, iskakali vlakovi, tonuli brodovi i ginule bi tisuće ljudi na cestama.

U modernom svijetu kojem toliko težimo službe poput policije, vatrogasaca, hitne medicinske pomoći nikada ne izlaze na teren bez sablasnog zvuka sirena koje upozoravaju sudionike u prometu i sve stanovnike bliže i dalje okolice da se nešto strašno dogodilo. O tome se snimaju dokumentarni filmovi i stravične slike obilaze u svijet! Na taj način se djeluje na svijest i stvara ozračje o potrebi drukčijeg ponašanja u svim sferama života.

Istovremeno i naše službe u bijelim odnosno plavim uniformama u hitnim slučajevima često voze samo sa upaljenim plavim svjetlima jer ne žele privlačiti pozornost na sebe i nemile događaje u našoj blizini.

Prije samo nekoliko dana u jednom selu se dogodila jedna prometna nesreća u kojoj je jedan mladi život zauvijek promijenjen. O nemilom se događaju i danas šuška, priča i prepričava, kruže glasine pri čemu pretpostavke i nagađanja postaju istina, a činjenice ostaju skrivene.

Uzaludno se pretražuju baze podataka u potrazi za istinom.

Izgleda da u našim glavama još uvijek vrijedi pravilo prema kome se neki događaj uopće nije dogodio ako o njemu ne govorimo i ako ga uspješno zataškamo, bez obzira radi li se o nemaru, krađi, zločinu ili prometnoj nesreći…

Svakoga dana u svakom pogledu sve više nazadujemo.

Miša Nicinger

(52)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: