Naslovna Grad „Mi odlučujemo“ – Vretenci šarenim čarapicama za Down sindrom

„Mi odlučujemo“ – Vretenci šarenim čarapicama za Down sindrom

20
0

Organizacija Down Syndrome International (DSI) 21. ožujak proglasila je Svjetskim danom osoba s Down sindromom, a ova 2020. godina petnaesta je godina obilježavanja ovoga dana.

Svjetski dan osoba s Down sindromom, Down Syndrome International ove godine odlučio je obilježiti pod motom „Mi odlučujemo“ stavljajući time u fokus pravo punog sudjelovanja osoba s Down sindromom u odlučivanju o pitanjima koja se tiču njihovog života ili utječu na njega. Cilj pokretanja kampanje “We decide“/“Mi odlučujemo“ je kroz edukacije i bolju informiranost potaknuti aktivnu participaciju osoba s Down sindromom u životu lokalne zajednice. DSI kampanjom naglasak je stavio na osnaživanje osoba s Down sindromom ali i udruga koje se kroz svakodnevi rad zalažu za puno i učinkovito uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvo, a upravo to je i jedno od temeljnih načela UN Konvencije o pravima osoba s invaliditeteom.

Ovoj svetskoj kampanji službeno se pridružio i hrvtaski fotograf Rober Gojević izložbom fotografija Up For Down, a neslužbeno se pridružuje i Udruga osoba s intelektualnim teškoćam Vretenac, Slatina.

Događajem na Facebook stranici Udruge Vretenac „Mi odličujemo“ – Vretenci šarenim čarapicama za Down sindrom, pozivaju se svi prijatelji Udruge da u subotu 21.3.2020. godine ova siva, koronom obojena, vremena zašarene fotografijama svojih različitih čarapa i čarapica.

Uz hashtegove #VretenciZaDown #WeDecide #WorldDownSyndromeDay #LotsOfSocks te ovih dana nezaobilazni #OstaniDoma u tolpini svojih domova na svojim FB profilim fotografijama šarenih čarapica zajedno s članovima i volonterima Udruge Vretenac obilježite, u subotu 21.3.2020., Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Mi smo odlučili, odlučite i Vi!

(20)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*