Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Mentalni trik s ograničenom ponudom

Mentalni trik s ograničenom ponudom

15
0

Kroz ovaj newsletter sam u nekoliko navrata opisivao kako korištenjem ograničenosti možemo ostvariti bolje / željene poslovne rezultate.

U pitanju je klasična postavka i klasični (ali sve manje učinkoviti) prodajni modeli u kojima se komunicira nešto kao “još samo 3 dana” ili “zadnjih 10 komada” ili neka slična izvedenica.

Pozadina tehnike je u igri na mentalni bug da nakon datuma x to nešto više neće biti dostupno, pa onima kojima je to bitno ili su se nećkali da investiraju što je taj datum bliže to će se stvoriti veći pritisak koji bi ih onda trebao prisiliti da se upuste u avanturu.

Klasika… kao i obično… bilo je dosta riječi o tome… no, postoje i dodatne tehnike koje se vrlo uspješno mogu koristiti, a u istom su rangu.

A radi se o tome da stavite deadline na cijenu.

Do datuma X cijena je Y, nakon datuma X cijena je Y*nešto.

Ovo je model prodaje i korištenja ograničenosti / teže dostupnosti vidljiv kod prodaje različitih događaja kao što su festivali ili eventi, ali rijetko kada je iskorišten do maksimuma.

Naime, rijetko kada takvi davatelji usluge počnu nabrijavati svoje potencijalno tržište kako je ostalo još X dana za super-truper cijenu, već se uobičajeno pokriju ušima i očekuju kako će ekipa zaboraviti na deadline, pa će kasnije platiti višu cijenu.

A zapravo bi trebalo raditi potpuno suprotno i marketinške aktivnosti nabrijati svaki put kada je svaki od deadlinea blizu.

Ako ste propustili prijašnju priliku gdje je cijena bila samo XXXX, nemojte to napraviti danas, jer od sutra ujutro cijena raste na YYYYY.

Primijetite razliku… Ne igram na količinu, već na cijenu… A kasnije, u nekoj drugoj marketinškoj poruci mogu ubaciti i količinu, ali kako praksa danas pokazuje – količina ima utjecaja samo u iznimnim situacijama (jako tražena roba / usluga).

Ukratko… mala igra s mentalnim trikovima i možete drastično promijeniti stanje na svom poslovnom računu.

Osim toga, ova “igra” i ovakve tehnike uskoro možete detaljnije naučiti te dobiti pristup konkretnim step-by-step uputama u BK membership programu koju kreće 1.6.2019.

Na ovom linku su otvorene pred-prijave, pa kako ne bi propustili prvu epizodu (o njima pišem u budućim newsletterima i web stranici) sugeriram da se pretplatite što prije.

Jer, BK Membership neće imati “gornju igru s cijenom”, ali zato ima staru dobro postavku – što je bilo, je bilo ili “pristup prijašnjim sadržajima nije moguć”.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Prijave za BK Membership su otvorene… Stay tuned za više sadržaja.

(15)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*