Naslovna Novo Međunarodni dan joge 18.06.2019

Međunarodni dan joge 18.06.2019

144
0

Udruga AUM jučer je u Slatini povodom Međunarodnog dana joge održala javno vježbanje joge u parku ispred Industrijsko-obrtničke škole.

Manifestaciji su se pridružili brojni Slatinčani, i oni koji jogu vježbaju već duže vrijeme, kao i oni koji su se s jogom susreli prvi puta.

Program su vodili: Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge AUM i gospodin Prandeep Urs iz Indijskog veleposlanstva u Zagrebu, inače učitelj joge.

IDY (International Day of Yoga) obilježava se svake godine 21. lipnja od 2015. godine, kada je 177. zemalja svijeta prihvatilo rezoluciju Opće skupštine Ujedinjenih naroda na prijedlog premijera Indije, Nerenda Modia, koji je tom prilikom izjavio: „Joga je neprocjenjiv dar drevne indijske tradicije. Ona utjelovljuje jedinstvo uma i tijela, misao i djelovanje, suzdržanost i ispunjenje, sklad između čovjeka i prirode , holistički pristup zdravlju i dobrobiti. Ne radi se samo o vježbi, već o otkrivanju osjećaja jedinstva sa sobom, svijetom i prirodom. Promjenom našeg načina života i stvaranjem svijesti, ona može pomoći u dobrobiti.“

Međunarodni dan joge u Hrvatskoj se prvi puta obilježio 2014. godine i tada je u manifestaciji sudjelovalo 16 gradova. Ove godine je Slatina jedan od 39 gradova u Hrvatskoj u kojima se obilježava IDY i sve je veći broj ljudi koji prepoznaju dobrobiti ove drevne indijske prakse.

Manifestacija povodom Međunarodnog dana joge u Slatini provodi se kroz suradnju Udruge Aum s Gradom Slatinom i Uredom gradonačelnika te Turističkom zajednicom Grada Slatine.

Udruga AUM provodi redovite treninge joge dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19:15 – 20:45 sati u prostoru Udruge Krik u parku nasuprot Industrijsko-obrtničke škole. Treninge vodi Svjetlana Dupan, certificirana učiteljica joge s 500 sati obuke u Indiji.

Svjetlana Dupan

(144)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*