Naslovna Reportaže Maraton Pakrac Bučje – Dan nestalih osoba

Maraton Pakrac Bučje – Dan nestalih osoba

16
0

Slatinski maratonci “Glasnici istine” Željko Nikolić,Goran Draksler i Pavo Tutenov sudjelovali su 30. kolovoza 2015. na memorijalnom maratonu Pakrac – Bučje. Maraton je organiziran u povodu Dana nestalih osoba koji se obilježava 30. kolovoza svake godine. Ove godine Dan nestalih osoba obilježavao se u Bučje.

glasnici_istine_1

 Bučje je bio zloglasni srbočetnički logor kroz koji je od sredine kolovoza 1991. do 16.01.1992. kada je izvršena posljednja razmjena prošlo preko 300 osoba, a za 22 se još uvijek traga.

glasnici_istine_2

Pored slatinskih maratonaca sudjelovali su zagrebački pakračanac Duško Štrbac i njegova nećakinja Sendi Štrbac iz Pakraca. Sendi je po prvi puta istrčala dionicu dugu 18 km koju je posvetila svom ocu – poginulom Hrvatskom branitelju Pakraca i bratu Duška Štrbca.

glasnici_istine_3

Simboličnim paljenjem svijeće ispred spomen ploče na mjestu pogibije svoga oca i brata, Sendi, Duško i prijatelji odali su mu počast.

Na putu do Bučja zastali su u Brusniku gdje su ispred spomen obilježja odali počast 12 poginulim pripadnicima 127. virovitičke brigade.

glasnici_istine_4

Na ciljnom odredištu u Bučju sudionike maratona dočekali su nazočni na skupu obilježavanja Dana nestalih osoba predvođeni izaslanikom predsjednice Republike Hrvatske Ante Deurom, gradonačelnicima Pakraca i Lipika, županom požeško-slavonskim generalom Alojzom Tomašević, te Ljiljanom Alvit predsjednicom zajednice udruga zatočenih i nestalih Hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu koji su bili i nositelji organizacije ovog događaja.

glasnici_istine_5

Po završetku udruzi Glasnici istine svečano je dodjeljena zahvalnica za sudjelovanje.

Glasnici isine

(16)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*