Naslovna Sport Malonogometni turnir Goran Salać

Malonogometni turnir Goran Salać

62
0

Danas je u Voćinu u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Voćin odigran malonogometni turnir na kojem su sudjelovali momčadi NK Škabrnja, HNK Vukovar, NK Dinamo iz Četekovca i domaća momčad NK Voćin.

Program je započeo prijemom u mjesnom domu u Voćinu od 14,00 sati gdje su izvučeni parovi te razmijenjeni pokloni između sudionika. Uslijedilo je polaganje vijenaca i molitva kod spomen obilježja koju je predvodio vel. Mladen Štivin Voćinski župnik i upravitelj svetišta Gospe Voćinske.

Predstavnici svih momčadi sudionika turnira su položili vijence i zapalili svijeće, te predstavnici policije koje je predvodio načelnik Policijske uprave Mirko Kostelac i načelnik slatinske policije Krunoslav Sertić te predstavnici braniteljskih udruga predvođeni županijskom i Virovitičkom HVIDR-a.

Slijedilo je otkrivanje spomen ploče na sportskoj dvorani u Voćinu koja nosi ime Goran Salać a ploču je otkrio načelnik Općine Voćin Predrag Filić uz nazočnost Goranove majke, sudionika turnira gostiju, hrvatskih branitelja i brojnih stanovnika Općine Voćin.

U novoj sportskoj dvorani sudionici turnira su odigrali odlične utakmice u malom nogometu koje je sudio Goran Loparac i uz podršku oko 200 gledatelja. Prigodnim obraćanjem se nazočnim obratio predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Voćin Darko Božičković a turnir je otvorio načelnik Općine Voćin Predrag Filić.

U prvoj utakmici domaćin NK Voćin je pobijedio HNK Vukovar u neizvjesnoj utakmici sa 4:3 a Vukovarci su u zadnjoj minuti imali penal koji je obranio pokazat će se najbolji vratar turnira Saša Matijević. U drugoj utakmici je nakon početnog vodstva NK Škabrnja 1:0 ipak pobjeda otišla na stranu bolje momčadi NK Dinamo iz Četekovca sa 4:1.

U utakmici za treće mjesto prava golijada HNK Vukovar – NK Škabrnja 10:2 dok je u finalnom dvoboju pobijedio domaćin NK Voćin teže nego što govori rezultat protiv NK Dinamo Četekovac 3:1.

Sudionici turnira su nagrađeni peharima za ostvareni plasman 1. NK Voćin, 2. NK Dinamo Četekovac, 3. HNK Vukovar i 4. NK Škabrnja, najbolji igrač turnira je Ante Pavlović iz NK Škabrnje, najbolji strijelac iz HNK Vukovar Milan Križanović i najbolji vratar je domaći čuvar mreže Saša Mijatović koji su nagrađeni medaljama.

Turnir je uvod u obilježavanje stradanja hrvata Voćinskog kraja 1991. godine, a završava IV. hodočašćem hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospe Voćinske 13. prosinca 2012. godine, te komemoracijom za 47 žrtava.

Predsjedništvo
ZU HVIDR-a VPŽ

(62)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*