Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Majkemi, javit ću se [serijal] 

Majkemi, javit ću se [serijal] 

20
0

Krećemo s novim serijalom kreativnog naziva – “laži potencijalnih klijenata” tj. situacija i domišljatih rečenica kroz koje su vam dali nadu, da biste ubrzo shvatili kako ništa od buduće suradnje. 

Laganje je jedna vrlo gruba riječ. Nekome reći da laže i prozvati ga lažljivcem je iznimno agresivna izjava te će se čak i osobe evidentno uhvaćeni u laži na ovakve izjave braniti – ma nisam, nije tako kako izgleda, ali ovo moje je u usporedbi s drugim…

No, svi mi lažemo… zapravo, samo ponekad ne kažemo pravu istinu.

I svi mi se nekako nadamo da su laži koje izgovorimo jako malene, korisne, važne i ponekad u interesu osobe kojoj smo ne izgovorili.

Ali, htjeli ili ne htjeli… lažemo.

I vaši potencijalni klijenti lažu… oooops… samo ponekad ne izgovore istinu. Jer, ako izgovore istinu, mogli bi o njima imati loše mišljenje.

Da… dobro ste pročitali… Potencijalni klijenti u jako puno slučajeva lažu jer ako bi nam izgovorili istinu, mi bismo o njima mogli imati loše mišljenje.

Osvijestite, posebno ako ste u prodaji… ljudima je teško izgovoriti NE, ljudima je teško biti “onaj koji je odbio drugu osobu”.

I zato nam potencijalni klijenti lažu.

A jedna od klasičnih laži je – javit ćemo vam se!

U praksi… Javi se svaki 10-i, što je često čak i predobra brojka.

A što možete učiniti kad čujete tu rečenicu?

0. OK!

1. Možemo definirati kad bi to bilo?

2. Nego, da ne trošimo vrijeme – vi svoje i ja svoje. Jeste li mi ovo izgovorili kako biste me se riješili jer vam nešto nisam dobro pojasnio ili mi odmah možete reći kad bi se mogli čuti?

Kao što sam u uvodu napisao, ljude nazvati lažljivcem nije najbolje rješenje, ali ako “prihvatite igru” i preuzmete trunčicu krivice na sebe, tada im iznimno dobro možete izbiti laž i dobiti pravi i iskren prodajni prigovor.

A kad to znate… zaključenje posla je samo formalnost.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. BK membership program kreće…

(20)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*