Naslovna Kultura „Ljekarnik“ u Novoj Bukovici!

„Ljekarnik“ u Novoj Bukovici!

10
0

nova_bukovica_ljekarnik_mU OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica prošlog su četvrtka održane aktivnosti u sklopu projekta „Ruksak (pun) kulture“ koji omogućava usvajanje i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Zajednički ga provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

„Ruksak (pun) kulture“ u Novu je Bukovicu doveo predstavnicu Ministarstva kulture Moranu Bigač i članove Umjetničke organizacije Croarija koji su za sve učenike škole izveli operu „Ljekarnik“ Josepha Haydna. To je jednočinka nastala prema predlošku književnika Carla Goldonija, komična opera puna neočekivanih obrata i sakrivenih identiteta, a sretan i komičan kraj gotovo je neizbježan.

„Ljekarnika“ će i učenici i učitelji sigurno dugo pamtiti, ponajviše zbog odlične izvedbe same opere, a uz klavirsku pratnju Darjane Blaće Šojat. Ulogu starog ljekarnika Sempronia tumačio je Henrik Šimunković, Grilletta je bila Tihana Havelka, Mengone Božo Lovrić, dok je Volpina tumačila Goranka Tuthan.

Poslije same izvedbe, Darjana Blaće Šojat održala je radionicu za 3., 4. i 5. razred koja se bazirala na usvajanju ritma, dinamike i melodije. Učenici su s oduševljenjem pratili radnju opere, a na radionici su se opustili i aktivno sudjelovali.

Cilj ovog projekta ostvaren je u potpunosti, a „Ruksak“ je iz Nove Bukovice otišao i pun pozitivnih komentara učenika, učitelja i gostiju.

(10)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*