Naslovna Grad Lisice – odred za čišćenje

Lisice – odred za čišćenje

74
0

Na dan 15.09.2018.g. svijet se čistio. Preko 150 zemalja uključilo se u najveću civilnu akciju čišćenja ikad održanu. Veliki je to događaj za našu planetu, a Lisice su, naravno, bile dio toga.

Grad Slatina je kordinirao akcijom a vrijedne male Lisice su si zacrtale počistiti desetak lokacija. Tako smo obišli igralište na Lipi, Igralište kod Kreminca, Igralište kod Šumarije, igralište u Matice Hrvatske, park kod Sekvoje, izletište Stublovac, igralište u Lovačkoj i igralište u A. Hebranga.

Možemo izvijestiti da su sva igrališta puno čišća nego prije (Lisice već godinama sudjeluju u Zelenoj Čistki koja je prethodila ovoj akciji) i da su u boljem stanju.

Na većini igrališta postoje koševi za smeće što prije nije bio slučaj a igrala su u dobrom stanju, što smo naravno sve isprobali. Izletište Stublovac nam je u malo lošijem stanju, čisto zbog zuba vremena, a park kod Sekvoje zaslužuje puno bolju brigu, što su nas iz grada uvjerili da će dobiti.

Nakon odrađene akcije čišćenja, malo smo se i zabavljali, igrali i naravno, ispekli koju kobasicu. Tek toliko da ne bi došli kući bez mirisa dima.

Ovim putem još jednom pozivamo sve koji koriste izletišta, parkove i igrališta da čiste za sobom.

To su njihova igrališta i njihovi parkovi, bacanjem smeća okolo sebi zagađuju mjesto na kojemu bi željeli da im bude lijepo, a to je jednostavno glupo!

Do iduće akcije, izviđački pozdrav!

Za Odred izviđača Lisice
Denis Cukor

(74)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*