Naslovna Sport Lino višebojac stiže u OŠ Eugena Kumičića!

Lino višebojac stiže u OŠ Eugena Kumičića!

32
0

U četvrtak, 15.3.,u sportskoj dvorani SŠ M. Marulića, s početkom u 12h, Slatinom će zavladati navijačka groznica! Naime, Oš Eugena Kumičića domaćin je sportskog natjecanja – Line višebojca – koje se svake godine, pod pokroviteljstvom Podravke i Sportskih novosti, održava u 24 odabrane škole u Hrvatskoj. Natjecanje se počelo održavati u školskoj godini 2006/07., a pokrenuto je na inicijativu legendarnog kapetana vatrenih Zvonimira Bobana.

Slatinski Eugenijalci tako ove godine predstavljaju Virovitičko-podravsku županiju, a osim u raznim sportskim disciplinama, učenici se natječu i u pisanju literarnog rada na temu „Svijet po tvom“ te pripremaju kratak kulturni program za otvorenje natjecanja. Lino će u goste dovesti i pokojeg poznatog sportaša koji će dodatno uveličati samo natjecanje te promicati sport i zdrav život kroz druženje s učenicima. Osim sportaša, veliku ulogu imaju i navijači čiji je zadatak pokazati kako se primjereno navija, a Linu će prigodno zaodjenuti u žuto-plave boje Grada.

Najbolja navijačka skupina također će biti nagrađena, a najuspješniji višebojac i višebojka škole otputovat će na finalno natjecanje te se ondje boriti s učenicima iz škola diljem Hrvatske za pobjednički pehar, ali i ostvarenje sportskog sna – finalni pobjednici moći će odabrati sportski događaj na kojem žele sudjelovati, a Podravka i Sportske novosti ostvarit će im san. Do sada su ostvarenja sportskog sna bila prisustvovanje utakmici Lige prvaka između Barcelone i Lyona i susret sa Lionelom Messijem, finale UEFA Europske lige u Hamburgu između Atletico Madrida i Fulhama i druženje s rukometašima Vorijem, Duvnjakom i Lackovićem te prisustvovanje utakmici između Tottenhama i West Hama i druženje sa hrvatskim reprezentativcima (Modrićem, Ćorlukom, Pletikosom i Kranjčarom).

Sretno svim Eugenijalcima u potrazi za sportskim snom!

Tekst: J. Janjić, pedagoginja  OŠ E. Kumičića, Slatina

(32)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*