Naslovna Novo Liječnik počinio kazneno djelo spriječavanje dokazivanja

Liječnik počinio kazneno djelo spriječavanje dokazivanja

454
0

Jučer, 22. kolovoza 2019. godine, policijski službenici Službe kriminalističke policije, PU virovitičko-podravske, dovršili su kriminalističko istraživanje u svezi počinjenog kaznenog djela sprječavanje dokazivanja.

Naime, kriminalističkim istraživanjem su utvrđene osnove sumnje da je 36 – godišnjak, dana 30. ožujka 2019. godine u večernjim satima u službenim prostorijama zavoda za hitnu medicinu Virovitičko-podravske županije, gdje je isti zaposlen kao liječnik, počinio kazneno djelo „sprječavanje dokazivanja“ iz čl. 306. st. 1 KZ, tako što je izvan službe, došao u navedene prostorije zajedno sa svojim bratom, kojemu je Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici, naložilo izuzimanje krvi i urina poradi analize na alkohol, a sve zbog prometne nesreće koju je isti prouzročio navedenog dana.

Poradi otežavanja dokazivanja pred sudom, osumnjičenik je iskoristio svoj položaj liječnika i bez znanja drugog medicinskog osoblja, koje se tada nalazilo u službenim prostorijama, podmetnuo svoje biološke uzorke krvi i urina, koji su zatim po medicinskom osoblju zapakirani i poslani na vještačenje u Zagreb.

Slijedi podnošenje kaznene prijave.

Glasnogovornik
Josip Štajdohar

(454)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*