Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Kvaliteta, kvantiteta, ma tko će ga znati…

Kvaliteta, kvantiteta, ma tko će ga znati…

17
0

U start-up svijetu postoji jedna uvrnuta postavka zbog koje osobno rijetko ili gotovo pa nikada ne surađujem s njima.

Nije to zato što ih ne volim, ne želim podržati ili ne vjerujem u njihov poslovnim model (khm? Hmmm…)

Jednostavno sam kroz godine iskustva i neke vlastite spoznaje odlučio da to nije za mene.

Da ne bi bilo zabune, ne kažem da je start up svijet loš i da nam ne treba, već ja nisam najprikladniji za njega. Možda je moj brat (google is your friend) puno prikladniji ako trebate pomoć u svom start-upu.

A gdje je točka pucanja i gdje je onaj trenutak gdje se start-upovi i ja razilazimo?

U percepciji i pristupu kako će se ostvariti poslovni rezultati.

Ili da još detaljnije to pojasnim – u trenutku kada start-up brije na to da primarno moraju isporučiti savršen proizvod, najbolju marketinšku poruku, najoptimiziraniji prodajni proces, naj ovo ili naj ono… trenutak kada im je kvaliteta JEDINI parametar odluke hoće li napraviti neku radnju ili neće.

“Dovoljno dobro“ je moj pristup… dovoljno dobro da ulovimo tracking, dovoljno dobro da dobijemo prve feedbackove, dovoljno dobro da se počnu stvari okretati… i onda ćemo u hodu ili na ovaj ili onaj način popuniti manjkavosti ili kvalitativne nedostatke.

Ili ako ćemo još brutalnije – KVANTITETA pobjeđuje KVALITETU!

Pod jednim uvjetom, naravno. Pod uvjetom da ste tradicijska tvrtka s iznimnim rezultatima i/ili poslujete u vrlo uskoj niši ili ste zakonski visoko regulirani.

U svim drugim slučajevima, kvantiteta pobjeđuje kvalitetu.

Više marketinških poruka o nećemo stvorit će percepciju da to nešto više vrijedi od alternativa koja se marketinški ne pojavljuju ili se pojavljuju periodično.

Više objava… više slika.. više PR izjava… više video klipova… više promotivnih akcija… više društveno-medijske aktivnosti i percepcija se mijenja.

“Slažem se da je kvaliteta bitna, ali ekipo, ako nemamo kvantitetu u obliku kontakata, upita, feedbackova, skupljenih vizitki, emailova, leadova, ispraćenih postova, objava… sve nam je to dreck.”  

I tu se s velikom većinom start-upova razilazim. Zaželim puno sreće i uspjeha te svatko ode na svoju stranu.

Nažalost, u ovih 23 godine involviranosti u razne biznise, imao sam prilike ispratiti mnoge potencijalne i najkvalitetnije start-up biznise u ropotarnicu povijesti, jer eto… “krivi fokus…” “tržište još nije bilo spremno”, “bili smo ispred vremena”, “prenapredni smo za ovaj svijet”, “masa nas nije razumjela”…

Kvantiteta i dalje pobjeđuje kvalitetu… prihvatite, živimo u takvom vremenu.

Goran Blagus
(Business klinika)

(17)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*