Naslovna Grad KUK Slatina dobio “vidikovac”

KUK Slatina dobio “vidikovac”

46
4

logo_kuk_slatinaInicijativa udruge Klub urbane kulture Slatina za obnavljanje Slatinskog “vidikovca” dobila je i službeno odobrenje od strane Republike Hrvatske.

Agencija za upravljanje državnom imovinom je odobrila zahtjev KUK-a Slatina i dodijelila nekretninu koju svi popularno zovemo “vidikovac” na korištenje udruzi.

KUK Slatina planira obnoviti postojeći objekat te ga staviti u funkciju promicanja područja djelovanja udruge kao što je: poticanje građana na volonterski rad i aktivno sudjelovanje u zajednici, poticanje građana na sudjelovanje u događanjima urbane kulture, glazbe i sporta, podizanje svijesti građana o bitnosti ekološke održivosti i zaštite okoliša, priređivanje izložbi, javnih tribina, radionica i sl. Radovi na objektu i području oko objekta će započeti na proljeće.

vidikovac1

KUK Slatina poziva sve građane, institucije i ljude dobre volje da nam pomognu u realizaciji ovog općekorisnog projekta.

info: http://www.kuk.hr/
mob: 095/911-0586 (predsjednik Igor Brkić)

(46)

Tagovi:


Comment(4)

 1. Hvale vrijedna ideja,

  ali sva mi se dlaka nakostriješi kad prolazim pokraj onih baznih stanica, onog zračenja i čudnog zvuka, stvarno je neugodan osjećaj, šteta što su to natrčili baš pokraj vidikovca.

  Puno sreće u radu, samo pazite da po noći ne zasvijetlite!

 2. Ipak više vjerujem znanosti nego pričama o štetnosti zračenja baznih stanica i zvuka koje proizvode, evo citata:

  Preuzeto sa http://www.cancerresearchuk.org

  Is the radiation from mobile phones dangerous?
  There still aren’t any good explanations for how mobile phones could cause cancer. The microwave radiation they transmit and receive is very weak. This radiation does not have enough energy to damage DNA, and cannot directly cause cancer.

  Mobile phones also produce small amounts of heat in the brain, but again, not enough to pose a health risk. Scientists have put forward other theories, but, so far, none of them have been conclusively proven, despite a lot of research.

  ****

  Masts and base stations
  Mobile phone masts and base stations are unlikely to increase your cancer risk either. The exposure you would get from a base station is usually at least a hundred times below international guidelines. And it is much less than the exposure you would get from a phone.

 3. A zato je tamo hebodrom, “nakostriješiš” se sav od zračenja. Možda da se korisnici za vrijeme radova prebace na susjedno brdo i tamo ostanu. Pogled je isti vidi se do Pečuha 😉
  Odličan projekt, triput hura za KUK!!!

 4. Poštujem ja tu znanost, samo znamo da je ona u pravilu u službi kapitala koji financira istraživanja – u ovom slućaju industrije mobilne telefonije. (nema para, nema istraživanja, tko će platiti znanstvenike, ako ne oni koji imaju novaca, a onda se zna kakvi su rezultati istraživanja).

  Studije o tome ni u kojem slučaju ne mogu biti relevantne jer je prošlo premalo vremena i rađene su na premalom uzorku da bi se mogli dobiti konkretni i valjani rezultati.

  Pravilnije bi bilo reći da nisu dokazali povezanost, a ne da ne uzrokuje.

  Moj subjektivni osjećaj je neugodnost pored odašiljača.

  Nemoj me krivo shvatiti, u potpunosti podržavam vašu inicijativu i sve slične ideje, samo mi je sada bebač preokupacija pa ne mogu sudjelovati.

OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*