Naslovna Kultura Koncert: Ivana Štimac – Klavirski recital

Koncert: Ivana Štimac – Klavirski recital

54
0

Koncertna dvorana Glazbene škole Milka Kelemena u ponedjeljak, 15. travnja 2019. godine u 19:45 sati.

Foto: ivana-stimac.com

Program:

W. A. Mozart:

Sonata B-dur, kv 333
Allegro-Andante cantabile- Allegretto grazioso

C. Debussy:

Images
Reflets dans l’eau
Hommage a Rameau

F. Livadić:

Notturno

B. Papandopulo:

Contradanza
Vodenica

Ivana štimac (Split) je osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla u glazbenoj školi Josipa Hatzea u rodnom gradu.Studij klavira završila je 2003.god. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof.Ante Milića. Kao odlična studentica ostvarivala je brojne nastupe, a ovom prigodom izdvojila binastup na festivalu „Dani Milka Kelemena“ u Slatini 2000.god.

2006.godine upisala je magisterijski studij klavira na Fakultetu za muzičku umjetnost u Skopju (Makedonija) u klasi prof. Stelle Slejanske kojeg je završila 2009.godine te stekla naslov magistre klavira.

Svoje glazbeno obrazovanje redovito usavršava radeći s priznatim svjetskim klavirskim pedagozima: A.Valdma,O.Cinkoburova, W.Blankenheim, S.Moller, L.Brumberg, C.Morgan, K. Bogino ,K.Gekić , G.Gruzman, R.Becker…

Ivana Štimac redovito koncertira i kao solistica i kao komorna glazbenica (surađuje s Petrušem Petruševskim, Bjankom Ivas, Theom Brossom, duom Parrino…).
Nastupala je diljem Hrvatske ( među mnogim i u najpoznatijim dvoranama u Hrvatskoj kao sto su KD Vatroslava Lisinskog Zagreb, dvorana HGZ Zagreb, HNK Split), a redovito nastupa i na europskim pozornicama : Austrija, Njemačka, Švicarska, Italija, Makedonija.

Od ljeta 2013.do 2016.god. radi kao korepetitorica i profesorica komorne glazbe na međunarodnoj ljetnoj školi „Le altre note“ u Italiji u Valtellini. Na istoimenom festivalu nastupa svako ljeto s priznatim svjetskim glazbenicima: Stefano Parrino ( flauta), Shiry Rashkovsky ( viola), Luigi Magistrelli ( klarinet)…

Nastupila je i s njemačkim gudačkim kvartetom „Pegasos“ na festivalu komorne glazbe u Splitu 2015.god. te u Allgeau u Njemackoj 2016.god. izvodeći klavirski kvintet R. Schumanna u Es-duru, op.44.

Dobitnica je dviju apsolutnih nagrada na međunarodnim natjecanjima komorne glazbe (Candelo,Italija “Un ricetto in musica”- klavir četveroručno; Siracusa,Sicilija “A.Gi.Mus.”- trio s flautom i violončelom) te dviju drugih nagrada (Zagreb “Zlatko Grgošević”- klavir solo; Barletta,Italija- klavir četveroručno).

Od 2003. do 2014.god.radila je kao profesorica klavira u Glazbenoj skoli Josipa Hatzea ( DO Kaštela i Trogir). Njeni djaci dobitnici su nacionalnih i internacionalnih nagrada.

Od kraja 2014.god. zivi u Njemačkoj (Stuttgart) gdje djeluje kao koncertna pijanistica i profesorica klavira.

Antonio Brzica

(54)

Tagovi: