Naslovna Novo Kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja

Kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja

195
0

U subotu, 11. siječnja 2020. godine, policijski službenici Policijske postaje Pitomača proveli su  kriminalističko istraživanje nad 64-godišnjakom u svezi kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinja.

Foto: ilustracija

Dana 11. siječnja u poslijepodnevnim satima u prostorije policijske postaje Pitomača osobno je pristupila 40-godišnjakinja sa područja Pitomače i prijavila počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja od strane 64-godišnjaka sa područja Pitomače.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 64-godišnjak u popodnevnim satima u blizini naselja Kladare u lovištu lovačke udruge iz Pitomače za vrijeme pojedinačnog lova s dozvolom za lov, uočio psa mješanca u lovištu koji je bio bez povodca pri čemu je lovačkom puškom tzv. sačmaricom izvršio opaljivanje prema psu kojeg je ranio. Nakon ranjavanja psa je pronašla 40-godišnja vlasnica koja se nalazila u blizini, tj. u šetnji sa psom koji je bio van njezinog nadzora te je odmah odvezla psa u veterinarsku postaju.

Pregledom ranjenog psa nadležni veterinar je utvrdio da je pas zadobio tjelesne ozljede gdje su mu pronađene tri ulazne rane od sitne sačme.

Od 64-godišnjaka je privremeno oduzeto lovačko oružje i slijedi posebno izvješće ODO Virovitica.

PU Virovitičko-podravska

(195)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*