Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Kako zainteresirati novog klijenta?

Kako zainteresirati novog klijenta?

20
0

Jučer sam prošao kroz cijelu arhivu poruka i razgovora fejzbuk stranice i ostao sam iznenađen kako je gotovo pa 80% upita, molbi, poruka i porukica bila vezana uz to da pomognem savjetom, trikom, tehnikom koja bi im privukla novog klijenta.

I gotovo pa svima sam odgovarao jednu te istu stvar, što mi je fakat dalo još više materijala za razmišljanje jer iste ili gotovo iste stvari i tehnike spominjem i opisujem kroz newsletter, kroz dotičnu fejzbuk stranicu, video snimke…

Možda, ali baš onako debelo možda, nisam dovoljno jasno i dovoljno jednostavno opisao rješenje, pa ljudi nisu shvatili… iako, da budem iskren, već sam se prestao čuditi takvim reakcijama.

A odgovor na to famozno i toliko često postavljeno pitanje je:

  1. Recite im zašto ih kontaktirate
  2. Kratko i dovoljno šturo spomenite vrijednosti koje su im bitne
  3. Zatražite SAMO jednu operaciji za zaključenje komunikacijske poruke

Jednostavno, da ne može biti jednostavnije… što je zapravo problem broj 1.

Često i prečesto se percipira da jednostavna rješenja nisu učinkovita. Da nemaju smisla, da to ne funkcionira…

Dobar dan g. Horvat,

Zovem Vas jer bismo željeli [opiši u max. 2 rečenice]. Dobio sam informaciju kako su Vam u biznisu bitne [vrijednost 1, vrijednost 2 i vrijednost 3] te bih ovom prilikom predložio da Vas posjetim i održim kratku prezentaciju.

Što kažete, koji termin bi Vam najviše odgovarao?

Tri jednostavna da jednostavnije ne može biti koraka… ali onda često krene: “ne možemo tako”, “ja ne bih želio da netko tako nastupi prema meni”, “moramo im reći da smo veliki / super / ovo / ono”, “trebamo im dati do znanja tko smo mi”, “znaš li ti da su oni velika tvrtka, ne možeš tako prema njima”…

“Ah, ah, ah… a dobro, ako vi tako kažete. Ako već imate drugo rješenje, zašto ste mene zvali?”

I odgovor koji često dobijem glasi ovako: “jer nam ovaj drugi način ne funkcionira” ili “željeli smo samo malo prilagoditi svoj način da bude u skladu s trenutno aktualnim tehnikama”.

Šteta… jer si samo kompliciraju život. Gore vam je rješenje, iskoristite ga!

Nego, da se vratim na današnju temu i podsjetim kako uskoro kreće BK membership i kako ćete kroz njega moći naučiti ispravne i efikasne tehnike, metode i vještine koje daju rezultate. Ne samo iz prodaje, već i iz pregovaranja, managementa i svega ostalog što je važno kako bi biznis stavili na stabilne noge.

A u svemu tome dolazi i jedan veliki benefit – direktan pristup mom inboxu. Više o tome sutra…

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Na fejzbuk stranici koju spominjem u današnjem tekstu sam postavio anketu koja me i ponukala za današnji tekst. Skoknite i ostavite svoj glas.

(20)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*