Naslovna Zabava Kako sa kravama?

Kako sa kravama?

66
0

kravaSocijalizam: Imaš dvije krave i jednu daš susjedu.

Komunizam: Imaš dvije krave. Vlada ti uzme obje i da ti malo mlijeka.

Fašizam: Imaš dvije krave. Vlada ti uzme obje i strijelja te.

Tradicionalni kapitalizam: Imaš dvije krave. Prodaš jednu i kupiš bika. Tvoje stado se množi i prihodi rastu. Prodaš ih sve i planiraš mirovinu s velikom zaradom, ali u međuvremenu pukneš na burzi radi intervencije ICTUC (International Cow Trade Unlimited Corporation).

Američka korporacija: Imaš dvije krave. Prodaš jednu i tjeraš drugu da proizvodi mlijeko kao četiri krave. Kad ti krava krepa, započneš rat s nekom zemljom i uzmeš njihove krave.

Francuska korporacija: Imaš dvije krave. Stupiš u štrajk zato što hoćeš tri krave.

Japanska korporacija: Imaš dvije krave. Redizajniraš ih da budu veličine desetog dijela obične krave i da daju dvadeset puta više mlijeka. Onda napraviš lukavi crtić KRAVOMON i reklamiraš ih po cijelom svijetu.

Njemačka korporacija: Imaš dvije krave. Prepraviš ih tako da žive sto godina, jedu jednom mjesečno i same sebe muzu.

Britanska korporacija: Imaš dvije krave. Obje su lude.

Talijanska korporacija: Imaš dvije krave, ali ne znaš gdje su. Odeš na pauzu za ručak kod mame.

Ruska korporacija: Imaš dvije krave. Prebrojiš ih i shvatiš da ima 5 krava. Ponovo ih prebrojiš i opet shvatiš da imaš 5 krava. Ponovo prebrojiš i shvatiš da imaš 42 krave. Ponovno prebrojiš i shvatiš da imaš dvije krave. Prestaneš brojati i otvoriš novu bocu votke.

Hrvatska korporacija: Imaš dvije krave. Parafiraš sa Slovencem sporazum po kojem mu ustupaš jednu kravu besplatno. On ti cijelo vrijeme krade struju i napasa svoju stoku na tvojoj zemlji, a njegova banka tvrdi da su tvoji novci (koje je ona ukrala) pitanje sukcesije, u koju će se uključiti i ustupljena krava. Onda kažeš da mu ne daš kravu. Onda te on maltretira… Za to vrijeme, dok se ti maltretiraš sa Slovencem, drugi susjedi (BiH, SR, CG) prokuže da si zauzet i muzu tvoju drugu kravu koja na koncu krepa. Međutim, dok su susjedi muzli tvoju kravu, nisu hranili svoje pa su im krepale. Kao svaki pravi Hrvat, sretan si jer su susjedima krepale dvije krave, a tebi samo jedna. Onu koja ti je ostala, jer više nemaš love, staviš u IPO i prodaš 25% Nijemcu uz 51% prava odlučivanja. Nijemac ti ostavi kravu na brigu, hranu i mužnju, a on pobire svo mlijeko.  Grcaš u dugovima sljedećih 200 godina. I dalje biraš iste ljude na vlast koji su i usrali sve tvoje krave.

(66)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*