Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Kad smo već kod “ubojica”…

Kad smo već kod “ubojica”…

39
0

Nisam ni pod razno očekivao kako će jučerašnja epizoda s “ubojicom svih marketinških ulaganja” izazvati toliku količinu reakcija.

Imao sam pretpostavku kako će to biti još jedan od uobičajenih tekstova, kako će statistika biti uobičajena i kako će biti sve to u kategoriji “dobro je, znamo, idemo dalje”, kad ono… sve suprotno.

Nekako sam bio mišljenja kako za promjenu i početak godine dobro da obradim “pozitivne poslovne teme” i “pozitivne tehnike i vještine”, no i tu sam očito bio u krivu.

Stanja koja želimo izbjeći ili još bolje – stanja koja želimo bolje skužiti, shvatiti, a onda i izbjeći su uvijek interesantna tematika.

Pa kad je tako, evo još jednog “ubojice” odličnih poslovnih rezultata.

Dotični “ubojica” je isto vrlo zaje*an jer u nekim okolnostima će stvoriti hrpu problema, dok je  u drugim okolnostima najbolji lijek koji ste mogli u datom trenutku uzeti.

Velika je vjerojatnost da se u okruženju u kojem ste odrasli dotični koristio kako bi se kažnjavalo, a u nekim slučajevima kao booster i motivator da napraviš nešto ekstra i posebno.

A najgori scenario s tim “ubojicom” je kada nam se toliko usadi u podsvijest da na svjesnoj razini stvara fizičke probleme.

“Jer, što ako…“ je početak rečenice s kojom kreće rollercoaster emocija, nervoze, stresa, mučnine…

I sad kad sam ga tako pjesnički opisao, vrijeme je da predstavim “ubojicu” mnogih odličnih ideja, nikada predstavljenih projekata, super rješenja…

Dame i gospodo, predstavljam vam – sram!

Sram, oh da… što ako… kako ću ispasti… što će reći… što će misliti… što ću kad… moglo bi se desiti…

S R A M

Neke od nas “zaboli što i kako” i nema srama – idemo naprijed pa kako bilo da bilo, a neke od nas “jako boli” što bi moglo biti i ne idemo ili budemo oprezni ili odustanemo.

Kakvi god da ste i kako god da reagirali na “sram“, znajte da ekipa koja se pomirila (i dogovorila) s njim i koja mu previše ne pridaje pažnje, ostvaruje puno bolje rezultate i puno se bolje zabavlja i puno više doživljaja, nego ovi drugi.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Sram sam u protekle 3 godine obrađivao i kao prodajni element. Bacite pogled na arhivu i ponovite gradivo ako ste zaboravili na njega.

(39)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*