Jeste za ples?

27
0

Današnji newsletter nema veze s plesom ili možda ima. Ne znam, procijenite sami.

Vrijeme radnje je ožujak, 2013., a radnja koju je trebalo postići je stupiti u kontakt s visokopozicioniranom osobom u jednoj Kanadskoj tvrtki.

Na prvi pogled jako težak zadatak.

Korporativna web stranica, nekoliko kontakt email adresa, on-line chat za kontakt, par telefonskih brojeva… Ali sve onako, općenito i nekako neobećavajuće za lagan i jednostavan uspjeh.

Stvar je dodatno komplicirala činjenica da je dotična tvrtka u top 5 u svojoj branši, poznata je po uslugama koje pruža u cijelom svijetu i da se njezini vlasnici vole pohvaliti svojim humanitarnim radom. (strah od veličine)

Guglanjem vlasnika firme (bračni par) iskaču i vijesti kako su redoviti gosti na društveno-aktualnim zbivanjima u Kanadi, kako su lijepo obučeni i kako vole sudjelovati na različitim plesnim događanjima.

Gospođa jako voli ples – balet, klasiku, moderne plesove. Sve što je vezano uz ples ona to obožava.

Zanimljiva informacija. A zanimljivo je i to da je gospođa ujedno i operativna šefica u tvrtki.

Baš zanimljivo…

Zašto ne probati.

Nije trebalo puno…

 

Sad sam na konju…

Jeste skužili kako je “Shall we dance?” bio i više nego odličan okidač za otvoriti komunikaciju?

I pazite sada – sadržaj inicijalne poruke uopće nije spominjao ples, u prvoj rečenici (žao mi je, ali ne mogu je podijeliti) nije bilo hvalospjeva već kratko rečeno zašto kontaktiram i poziv na akciju (CTA) je bio toliko benigan (ali i snažan) da ga bilo tko može izvršiti.

Po tajmingu poruka lako možete uloviti kako je brzo i efikasno išla komunikacija.

Ali… na kraju sam, nesmotreno, napravio jedan VELIKI KIKS – označen plavom bojom.

Šteta… Do tog trenutka smo baš lijepo plesali, a onda sam je “nagazio na prste”.

Škola za drugi put.

Goran Blagus
(Business klinika)

p.s. Ima li potrebe da elaboriram zašto je plavo zaokružena rečenica bila greška? Jer ako ima, frknite mi email i pojasnim u nekom od budućih newslettera. Ako nema potrebe, onda zaslužujete jedan veliki BRAVO!

p.p.s. BK STARTUP-UP paketi za pretplatnike newslettera su upravo stigli iz tiska i idu u distribuciju danas ili sutra ujutro. Podsjećam kako su ovi paketi SAMO ZA PRETPLATNIKE ovog newslettera, te ako imate prijatelja ili poslovnog partnera za kojeg mislite da bi mu sadržaji bili korisni, uputite ih na LINK

p.p.p.s. Što, zaboravio zaključak oko naslova poruke? Ma nisam – ne komplicirajte s naslovima poruka i samo se prisjetite – emocije su one koje pokreću! 

(27)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*