Naslovna Razno Izvješće DND-a sa Edukacije

Izvješće DND-a sa Edukacije

56
0

Foto:  Savez društava Naša djeca HrvatskeZdenka Moslavac i Tamara Ivić, članice – volonterke Društva “Naša djeca” Slatina sudjelovale na edukaciji koja je namijenjena voditeljima iz Društava Naša djeca za radionice forum kazališta i juice radionica sa ciljem edukacije voditelja za uspješnu prevenciju svih vrsta ovisnosti kod djece i mladih.

Edukcija je održana u petak 15. i u subotu 16. veljače 2013. godine u Chillout Hostelu Zagreb, u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, a u okviru projekta “Budi neovisan” – prevencija ovisnosti kod djece u Društvima Naša djeca čiji je cilj promicanje zdravih stilova života kroz kreativne aktivnosti u lokalnim društvima Naša djeca.

Na Edukaciji su se okupili voditelji iz 22 Društva Naša djeca: iz Čačinaca, Čakovca, Donje Stubice, Križa, Kutine, Malog Lošinja, Našica, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Ravne Gore, Rovinja, Slatine, Splita, Tuhlja, Varaždinskih Toplica, Vinkovaca, Virja, Virovitice, Zaboka i Zagreb – Maksimira.

Foto:  Savez društava Naša djeca Hrvatske

U prvom dijelu Edukacije doc.dr.sc. Valentina Kranželić sa Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu održala je informativno i zanimljivo predavanje pod nazivom „Razvoj i evaluacija preventivnih programa za djecu i mlade“.

Ksenija Rožman, dramska pedagoginja iz Centra mladih Ribnjak, ukratko je predstavila povijest, dosege i metodu forum kazališta posebno naglasivši moć forum kazališta kao sredstvo za mijenjanje neke društvene sredine.

Matea Vidulić, iz DND-a Mali Lošinj, predstavila je okupljenima svoj projekt pod nazivom „Juice projekt“ – projekt kojim se pokazalo kako je dobra zabava bez alkohola uistinu moguća. Nakon informativnih predavanja o prevenciji ovisnosti, forum kazalištu i juice projektu, voditelji iz Društava Naša djeca imali su prilike sudjelovati u radionicama forum kazališta i juice radionicama.
Sve što su naučili ukratko su prezentirali drugog dana edukacije.

Sudionici su imali priliku pogledati tri predstave forum kazališta na temu ovisnosti o drogama i alkoholu pri čemu je publika uistinu sudjelovala u rješavanju problema s kojima su se suočavali naši protagonisti. Nakon predstava polaznici radionice juice party sudjelovali su u raspravi na temu „dobre zabave bez alkohola“.

U planu je nastavak provođenja radionice forum kazališta i juice radionica u Slatini o čemu ćemo javnost pravovremeno obavijestiti.

Društvo “Naša djeca” Slatina
Snježana Pačarić, tajnica

Foto:  Savez društava Naša djeca Hrvatske

(56)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*