Naslovna Novo Izgradite karijeru na društvenim i biotehničkim studijima u Požegi

Izgradite karijeru na društvenim i biotehničkim studijima u Požegi

127
0

Veleučilište u Požegi ove godine slavi 21. obljetnicu osnivanja te nudi stručno i specijalističko obrazovanje na slijedećim studijima, koji su uspješno prošli postupak akreditacije:

1. Društveni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:

  • Računovodstvo;
  • Trgovina;
  • Upravni studij.

i specijalistički diplomski stručni studij:

  • Trgovinsko poslovanje.

2. Poljoprivredni odjel, sa preddiplomskim stručnim studijima:

  • Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo;
  • Prehrambena tehnologija.

Na Veleučilištu je do danas diplomiralo preko 3330 studenata, a trenutno studira oko studenata na četiri preddiplomska stručna studija i jednom diplomskom stručnom studiju. Na Veleučilištu je zaposleno 53 djelatnika od kojih 16 doktora znanosti i 7 magistara znanosti.

Od 2009. godine Veleučilište je nositelj Erasmus povelje što znači da vrši razmjenu studenata i nastavnika sa sličnim ustanovama u inozemstvu (Njemačka, Španjolska, Gruzija, Ukrajina, Šri Lanka, Indija, Kanada, Južnoafrička republika, Brazil itd). Osim navedenog Veleučilište je ustrojilo sustav osiguravanja kvalitete koji zadire u sve djelatnosti njegova rada. Svake dvije godine na Veleučilištu se organizira međunarodna konferencija Vallis Aurea koja okuplja eminentne stručnjake iz regije, a kao nastavak konferencije pokrenut je časopis istog imena koji izlazi na engleskom jeziku dva puta godišnje.

Od 2010. godine do danas na Veleučilištu je provedeno ili se provodi šest EU projekata vrijednosti gotovo 40 milijuna kuna od kojih je najveći projekt „Izgradnja studentskog doma u Požegi” u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta. U okviru projekta izgrađen je, te se trenutno oprema studentski dom bruto površine 2.888,66 m2. koji će u svom sastavu imati 110 kreveta u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama sa kupaonicama te opremljenu kuhinju s menzom za osamdeset osoba, koji će biti u funkciji od jeseni 2020. godine.

Na Veleučilištu djeluju dvije udruge: ALUMNI udruga završenih studenata te Sportska udruga studenata Veleučilišta u Požegi. Svakako treba spomenuti kvalitetno izvođenje praktične nastave posebice na studiju Vinogradarstvo-vinarstvo-voćarstvo te proizvodnju nadaleko poznatog vrhunskog vina. Veleučilište surađuje sa mnogim institucijama u gradu i županiji te sudjeluje kao suorganizator na različitim javnim događanjima kao što su Sajam poslova, Agro-tour Slavonija, Okusi jeseni, Zeleno – plavo, Martinje itd.

Prijavite za studiranje na Veleučilištu u Požegi i kreirajte svoju uspješnu karijeru.

Detaljnije informacije su dostupne na www.vup.hr i telefonu 034/311-460.

(127)