Naslovna Razno Izborna skupština udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci

Izborna skupština udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci

29
0

logo_glasnici_IstineSvoju Izbornu skupštinu Udruga Glasnici istine-hrvatski maratonci, održala je 14. ožujka 2015. godine u Kozicama.

U prvom dijelu rada Izborne skupštine izabrana su radna tijela Izborne skupštine, usvojen Poslovnik o radu Izborne skupštine i usvojen novi Statut udruge koji je usklađen prema novom zakonu o udrugama koji je na snazi od 01.10.2014. godine i kojeg su sve udruge dužne donijeti do 31.09 ove godine.

Nadalje, usvojena su izvješća o radu udruge, financijsko izvješće kao i izvješće Nadzornog odbora.

Biralo se i novo rukovodstvo udruge. Za novog (starog) predsjednika kao i Likvidatora u četverogodišnjem mandatu izabran je Pavo Tutenov iz Slatine dok je za novog (starog) dopredsjednika izabran ponovno Ivan Nikolić iz Osijeka.

Pored njih dvojice u Upravni odbor izabran je Damir Černić iz Osijeka. Nadzorni odbor čine: Marijan Iža iz Osijeka, Zdravko Vidović iz Batrine te Kristijan Zorić iz Slavonskog Broda.

Drugi dio Izborne skupštine nastavljen je s uglednim gostima koji su uz medije nazočili na sjednici Izborne skupštine: Predsjednik ŽZU HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Nenad Križić, predsjednik HVIDR-a Slatina i dopredsjednik Skupštine Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, pročelnik ureda gradonačelnika Grada Slatine Radenko Pavić, predsjednik udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Slatine Ivan Selenić, načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl te predsjednik Nadzornog odbora HVIDR-a Slatina Ivan Medved.

Cijenjene goste predsjednik udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci Pavo Tutenov upoznao je o članovima udruge koji su iz: Slatine, Osijeka, Nove Bukovice, Orahovice, Josipovca, Dobrovića, Virovitice, Kozica, Našica, Batrine, Antunovca i Slavonskog Broda te o aktivnostima koje su proveli u 2014-oj godini posebno istakavši uz koja su financijska sredstva to i odradili.

Sudjelovanje na 28 memorijalnih događanja (utrke, maratoni, ultramaratoni) od Maslenice, Knina, Pakraca, Vukovara, Tovarnika, Baranje, Nove Gradiške, Okučana, Pakraca do aktivnosti u Virovitičko–podravskoj županiji (Slatina – Kozice, Četekovac – Voćin, Čojlug – Kozice, Slatina – Voćin, Slatina – Grabić, Slatina – Sopje te ultramaraton kroz Virovitičko-podravsku županiju) uz financije od 7512,16 kn teško da koja udruga može ostvariti.

Predsjednik udruge je pohvalio članove rekavši da odlazak na većinu aktivnosti (osim Maslenica i Šibenik –Knin) članovi udruge financiraju sami kojima je u prvom redu cilj obilježiti sjećanje na događaje iz Domovinskog rata. Nadalje pored aktivnosti trčanja, članovi udruge i njihovi osječki prijatelji iz udruge Veliki za male su organizirali u veljači 2014. humanitarnu akciju pomoći obitelji Veljka Marića u Končanici prikupivši određena sredstva koja su im donirali uz prehrambene potrepštine. Posebno se zahvalio udrugama s kojima usko surađuju u suorganiziranju događanja u prvom redu HVIDR-a Slatina i UHBL PTSP VPŽ Orahovica te Osječkom Maraton klubu Hrvatski sokol.

Nakon iscrpnog upoznavanja gostiju o radu udruge u 2014-oj nazočnim članovima na skupštini obratili su se ponaosob gosti koji su istakli velike zasluge udruge Glasnici istine-hrvatski maratonci u promicanju vrijednosti Domovinskog rata, te očuvanju Digniteta istog i poželjeli im uspjeh u daljnjem radu te obećali potporu i pomoć kako u financijskom smislu tako i u organizacijskom.

Posebne riječi zahvale članovima udruge upućene za sudjelovanje i suorganizaciju štafetnog ultramaratona Vukovar – Zagreb (Savska 66) čime su sudionici dali podršku 100% invalidima Domovinskog rata.

 

(29)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*