Naslovna Novo Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić su najbolji učenici VPŽ

Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić su najbolji učenici VPŽ

164
0

Zbogom školo do jeseni: Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić su najbolji učenici Virovitičko-podravske županije za školsku godinu 2016./2017.

Iskra Maravić, Ivan Horvat i Lucija Relić najbolji su učenici Virovitičko-podravske županije, a čestitke i nagrade su im uručena na manifestaciji „Zbogom školo do jeseni“. Naime, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Virovitica, učenici osnovnih i srednjih škola, kao i njihovi profesori i učitelji s područja Virovitičko-podravske županije, poručili su „Zbogom školo do jeseni“. Ovu, već tradicionalnu manifestaciju organizira Virovitičko-podravska županija, dok je suorganizator ove godine bila Osnovna škola Gradina. Manifestaciji su, uz župana Igora Androvića, nazočili zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, ravnatelji škola i ustanova, te pročelnici županijskih upravnih odjela…

U prigodi svečanosti, nazočne su pozdravili. Ljiljana Bakić (ravnateljica OŠ Gradina), Vesna Šerepac (pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ) i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Najbolja učenica osnovnih škola je Iskra Maravić iz Osnovne škole Josip Kozarac Slatina.

Učenica je 8.d razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina. Sve je razrede osnovnoškolskog obrazovanja završila s prosjekom ocjena 5,00. Sudjelovala je na županijskim natjecanjima iz matematike, informatike, na natjecanju mladih tehničara i na skupnom natjecanju Hrvatskog crvenog križa.

Iskra je sudjelovala i državnom natjecanju mladih tehničara te na natjecanjima u sportskim disciplinama, krosu, odbojci, badmintonu, košarci i stolnom tenisu. Na županijskim je natjecanjima osvojila jedno prvo i tri druga mjesta te četiri treća mjesta, a na državnim natjecanjima u sportskim disciplinama osvojila je skupno pet prvih mjesta, dva druga mjesta i dva treća mjesta.

Najbolji učenik trogodišnjeg programa srednjih škola je Ivan Horvat učenik Industrijsko-obrtničke škole Slatina, zanimanje vodoinstalater.

Ivan je prvi razred završio s vrlo dobrim, a drugi i treći s odličnim uspjehom. U praktičnom je dijelu nastave također bio vrlo dobar u prvom razredu, a u drugom i trećem odličan. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja je sudjelovao na međužupanijskom i državnom natjecanju vodoinstalatera na kojem je osvojio jedno prvo i jedno drugo mjesto na međužupanijskoj razini te jedno drugo i jedno treće mjesto na državnoj razini.

Najbolja učenica Virovitičko-podravske, po četverogodišnjem programu je Lucija Relić, učenica Gimnazije Petra Preradovića Virovitica.

Lucija je učenica 4.d razreda Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Sva četiri razreda je završila s odličnim uspjehom. Lucija je sudjelovala na županijskim natjecanjima iz biologije, geografije, kemije, matematike, fizike, hrvatskog i latinskog jezika na kojima je osvojila deset prvih, šest drugih i tri treća mjesta. Također je sudjelovala na državnim natjecanjima iz matematike i hrvatskog jezika iz kojega je osvojila treće mjesto. Tijekom svojeg srednjoškolskog obrazovanja bila je uključena u različite i brojne izvannastavne aktivnosti.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

(164)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*