Ima kakva promo akcija?

22
0

Promo akcije s atraktivnim cijenama su uvijek odličan mamac za proširenje poslovne suradnje.

U maloprodaji se riječi “promo” i “popust” vrlo intenzivno koriste kako bi animirali kupce ne primarno da se kupi proizvod koji ima takvu oznaku, već se računa da će u paketu kupnje biti i neki ekstra proizvod koji nije u “promo” statusu.

Ukratko, stvar jako dobro funkcionira… emocija pohlepe je zaslužna za to.

No, “promo akcija” se može (i treba) koristiti i u poslovnoj prodaji / prezentaciji.

I to puno češće sa sekundarnim ciljem kao i kod maloprodaje – s ciljem da bi se zainteresiralo potencijalnog klijenta za većim i opširnijim paketom usluga.

Naime, “promo akcija” na seminar / web dizajn / SEO optimizacija / keramičarskih radova / pranje tepiha / … ne smije nužno biti orijentirana samo na uslugu/proizvod koji je na “akciji”, već to treba shvatiti kao priliku kroz koju će se prezentirati / demonstrirati naprednije rješenje.

Pohlepa… ta famozna emocija koja nas vuče da “pogledamo kako se možemo okoristiti” se može odlično iskoristiti za dobivanje nešto ekstra pažnje (i spuštanje obrambenog štita).

Kao dobar poduzetnik / prodavač / davatelj usluga, vaš zadatak je da jako dobro upoznate potrebe i želje potencijalnih klijenata i imajte na umu da je “promo akcija” samo mali alat kojim ste kupili priliku da to i ostvarite.

Možda je za njega dovoljno ono što je u “promo akciji”, a možda ima i potrebe za nečim više.

Ukratko… “promo akcija” se koristi za privlačenje pažnje ili u trenucima kada pregovori padnu u fazu usporenja kao slatki mamac da ste spremni popustiti i napraviti nešto u njihovu korist, samo kako biste krenuli u suradnju.

“… možda niste upoznati, ali ovih dana imamo promo akciju XYZ….”

Goran Blagus
(Business klinika)

(22)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*