Naslovna Novo Hrvatski startup u čijem timu je mladi Slatinčanin prikupio 3.1 milijuna kuna od investitora diljem svijeta

Hrvatski startup u čijem timu je mladi Slatinčanin prikupio 3.1 milijuna kuna od investitora diljem svijeta

470
0

Oni su mladi i ambiciozni, a iza njih stoji veliki uspjeh! Hrvatski startup Top Digital Agency pravi je primjer da se trud i rad isplate. Danas, kada se velik broj mladih iseljava iz Hrvatske, oni su ostali, i okupili pola svijeta u jednom timu. Sjedište tvrke je u Zagrebu te broje 18 članova tima (uključujući vanjske suradnike i konzultante), a pojedini članovi dolaze iz Južnoafričke republike, Indije i Amerike.

Što je Top Digital Agency i čime se bave? TDA je online platforma koja spaja kompanije i njihove projekte s digitalnim agencijama koje svojim znanjem i iskustvom provode projekte u djela. Platforma se temelji na ideji da kompanije i digitalne agencije mogu raditi zajedno neovisno o tome gdje se nalaze – sve što im treba je mjesto gdje će se upoznati.

Da uspjeh ne dolazi sam od sebe, to vam upravo oni mogu potvrditi. Mladi i ambiciozni članovi pridružili su se timu za vrijeme ili odmah nakon završetka fakulteta. Trudom, radom i svježim idejama odveli su TDA na TechCrunch Disrupt 2018. (San Fancisco, SAD) – jedan od najbitnijih događanja u godini za startup svijet. Nakon toga upali su u istaknute startup-e sa prezentacijskim štandom na Web Summit-u, koji je jedno od najvećih tehnoloških događanja u svijetu sa svojih 70 tisuća posjetitelja. Niz uspjeha se nastavlja, pa je tako sredinom veljače ove godine TDA odabran u TOP 50 startupova u svijetu prema Startup Grind-u. Startup Grind globalna je konferencija za poduzetnike, startupove, inovatore te investitore koji dijele osobne priče o svom putu ka uspjehu.

TDA je krajem veljače lansirao crowdfunding kampanju na platformi Funderbeam koja pomaže privatnim tvrtkama s visokim rastom pri financiranju poslovanja. Platforma pomaže osnivačima prikupiti financijska sredstva, osigurava pristup – i jedinstvenu likvidnost – ulagačima kapitala u ranoj fazi. Minimalni cilj kampanje bio je prikupiti 300.000€, a maksimalni je iznosio 400.000€.

Kampanja je javno objavljena 21. veljače, a dozvoljeni period trajanja je 30 dana. U prvih 12 sati od lanisiranja kampanje, TDA je prikupio više od minimalnog cilja odnosno 109%. TDA je kampanju zatvorio u samo u 26 sati, te na taj način postavio rekord na Funderbeam-u za najbrže prikupljena investicijska sredstva.

Zanimljiva je činjenica da je u timu i slatinčanin Filip Felbar. Filip je završio preddiplomski studij Informatičkog dizajna na Tehničkom Veleučilištu u Zagrebu te je Digitalni dizajner u TDA.

Dugo sam se bavio freelanceanjem, a još duže sam introvert. Znam kakva muka pronalazak idućeg projekta može biti i koliko prepreka stoji na putu. Kada sam otkrio da postoji platforma koja omogućuje firmama i agencijama da dođu do idućeg projekta bez problema, odmah sam znao da želim biti dio takvog projekta. – izjavio je Filip.

Nakon ove investicije, ostaje samo vidjeti što će još proizaći iz Top Digital Agency-ija. Investicija je dobar vjetar u leđa, a svojim rezultatima dokazali su da im je samo nebo granica. Za TDA ćemo još čuti, to je sigurno.

Zagreb, Hrvatska – 27.02.2019.

Diana Cokarić
Marketing and PR Assistant
diana@topdigital.agency
+385 91 216 1994

(470)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*