Naslovna Reportaže Hodočašće “Zavjet za Domovinu” Stražeman – Voćin

Hodočašće “Zavjet za Domovinu” Stražeman – Voćin

58
0

glasnici_istine_vocin_mČlanovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ˝Glasnici istine˝, Slatinčani: Pavo Tutenov, Goran Draksler i Željko Nikolić, te Zlatko Milošević iz Nove Bukovice – istrčali su u ponedjeljak 06.07.2015. godine, od Stražemana do Voćina, i tako dali svoj doprinos u zavjetnom hodočašću ˝Marijanski zavjet za Domovinu˝.

Na startu u Stražemanu maratonce su ugostili i uz zvonjavu crkve sv. Mihaela Arkanđela ispratili msgr. Josip Devčić gen. vikar Požeške biskupije i stalni đakon Zdravko Ticl, a u Voćinu su dočekani i ugošćeni od strane dragovoljaca Domovinskog rata ogranak Voćin predsjednika Darka Božičkovća i Ivice Đuzela člana upravnog odbora HVIDR-e i studentske udruge SKAC Palma i MAGIS, te druge braniteljske i studentske udruge i pokrenuli su zavjetno hodočašće „Marijanski zavjet za Domovinu“, koje prolazi svim većim marijanskim svetištima, od istoka do juga Hrvatske. Smisao ovoga hodočašća je: molitvom u zajedništvu nastaviti borbu za mir, pravdu i istinsku slobodu Hrvatske.

glasnici_istine_vocin_v1

Potreba za ovakvim pothvatom osobito se nadovezuje na svojevrsni zavjet sklopljen tijekom Domovinskog rata između branitelja i hrvatskog naroda i Djevice Marije čijem zagovoru uvijek dugujemo zahvalnost za izmoljenu i izvojevanu slobodu. Obranili smo Hrvatsku, oružjem i krunicom oko vrata. Danas se opet trebamo za nju boriti, trajnom angažiranošću i molitvom. – riječi su svećenika koji je stao na vrata crkve sv. Marka i spriječio sukob policije s braniteljima u traumatičnoj noći na Gornjem gradu, isusovca p. Ike Mandurića.

glasnici_istine_vocin_v2

Glasnici istine

(58)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*