Naslovna Novo HGSS Orahovica: Novi pročelnik Ivica Kašuba, dopročelnik Časlav Sikora, tajnik Vanja Kotur

HGSS Orahovica: Novi pročelnik Ivica Kašuba, dopročelnik Časlav Sikora, tajnik Vanja Kotur

143
0

Na izvanrednoj izbornoj skupštini HGSS stanice Orahovica, izabrano je vodstvo stanice kojeg čine pročelnik Ivica Kašuba, dopročelnik Časlav Sikora i tajnik Vanja Kotur.

ivica_kasuba

Hrvatska gorska služba spašavanja je nacionalna, dobrovoljna, stručna, humanitarna i nestranačka udruga javnog značaja čiji su osnovni ciljevi sprječavanje nesreća, spašavanje i pružanje prve medicinske pomoći u planini i na drugim nepristupačnim područjima i u izvanrednim okolnostima kod kojih pri spašavanju i pružanju pomoći treba primijeniti posebno stručno znanje i upotrijebiti tehničku opremu za spašavanje u planinama u svrhu očuvanja ljudskog života, zdravlja i imovine.

HGSS osnovana je 1950. godine kao interna služba Hrvatskog planinarskog saveza i danas je prerasla u službu javnog karaktera koja brine o sigurnosti građana 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Neprofitna je udruga koja obavlja djelatnost od interesa za Republiku Hrvatsku. Okuplja gorske spašavatelje organizirane u 25 stanica HGSS-a koje pokrivaju cijelo područje Republike Hrvatske.

Izvor: vpz.hr
Foto: planinarimo.info

(143)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*