Naslovna Grad Gosn. Pradeep Urs iz indijskog veleposlanstava posjetio Muzej

Gosn. Pradeep Urs iz indijskog veleposlanstava posjetio Muzej

64
0

U subotu 07. rujna 2019. godine, Gradonačelnik Denis Ostrošić, u Zavičajnom muzeju Slatina dočekao je gospodina Pradeepa Ursa iz Indijskog veleposlanstva u Zagrebu i s njim obišao stalni postav muzeja.

Vršitelj dužnosti ravnatelja i kustos Srđan Đuričić osobno je predstavio i kroz sve zbirke muzeja proveo goste i prezentirao im bogatu povijest i kulturno nasljeđe Slatine.

Indijsko veleposlanstvo u dijelu postava Zavičajnog muzeja prezentiralo je fotografije i umjetnička djela studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, a gospodin Urs predstavio je kroz izložbu gradonačelniku Ostrošiću i kustosu Đuričiću lik i djelo velikog Mahatma Gandhija.

Današnji posjet Zavičajnom muzeju nastavak je suradnje Grada Slatine, Udruge AUM i Indijskog veleposlanstva u Zagrebu nakon što je gospodin Pradeep Urs jučer održao radionicu joge za brojne Slatinčane.

Gradonačelnik Ostrošić i gospodin Urs iskazali su obostranu želju za suradnju Grada Slatine i Indijakog velepislanstva kroz bogatiji i sveobuhvatniji program sljedeće godine.

Svjetlana Dupan

(64)

Tagovi: