Zašto / koja je svrha?

1.24K
0

U procesu izrade prodajne koreografije postoji “zašto” set kontrolnih pitanja na koja je važno imati odgovore.

Taj proces često zna biti dosta kompleksan i treba nešto truda za definiranje, no danas izvlačim jedan konkretan segment iz njega koji je vrlo čest kod malih i srednjih poduzetnika.

Zašto imate web stranice?

Zato da…

… stvorimo bolju percepciju vlastitog brenda
… prodamo usluge / proizvode
… informiramo ciljano tržište o rješenjima koja pružamo
… jer je to standard u poslovanju
… privučemo nove zainteresirane klijente
… automatiziramo neke od poslovnih procesa

Možda sad izgleda da skačem s teme, no ovdje je sad vrlo važno da podsjetim na glavno pravilo u prodaji i prodajnim pismima – SAMO JEDAN CILJ / SAMO JEDNA AKCIJA.

Ovaj “jedan” je jako bitan u toj postavci, jer on ne vrijedi samo za prodajne poruke, prodajne oglase, akcije, pisma… već vrijedi i za bilo koji drugi materijal i aktivnost koju provodite u prodajnoj koreografiji.

Vratimo li se par pasusa gore i ako je kod web stranica cilj privlačenje novih klijenata tj. famozno skupljanje leadove, onda SAV SADRŽAJ i SVE AKTIVNOSTI moraju biti tako posložene da služe toj svrsi.

Nema šaranja, nema miješanja, nema kompota… JEDAN i SAMO JEDAN cilj.

I tu sad dolazimo do važnog kontrolnog pitanja prodajne koreografije – da li ova radnja pridonosi onome što želimo postići? Svako odgovor koji je različit od “da” znak je da stvari treba presložiti.

Za mnoge “možda bismo mogli” biznise ovo zvuči previše brutalno i komplicirano, ali bez jedne takve postavke i ozbiljno postavljene koreografije, previše je toga nesigurno i podložno sreći.

p.s. Jučer sam dobio zgodan poziv za Zoom kavu, pa ako je to “novo normalno” za druženje, zašto ne. Ukratko, ako imate želju ili potrebu za novim klijentima, javite se i popijemo jednu virtualnu kavu da se bolje upoznamo. Bez obaveze, a ako kliknemo možda ćemo i surađivati.

 

 

 

 

 

 

 

(1237)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*