Zašto nešto nisam

2.48K
0

Kratko & slatko, iako dosta kompleksno kad se uđe malo više u dubinu.

Tematika je iz psihologije prodaje i očekujte da ćete ovu tehniku viđati sve više i više u budućnosti, a vrlo skoro i u nekim mojim prodajno-demonstracijskim materijalima.

Dakle, što je tehnika “zašto nešto nisam” i kako se ona koristi?

Za početak, samo da osvijestimo, kako je većina današnjih marketinško prodajnih sadržaja i aktivnosti usmjerene na “što jesmo napravili” i “kako smo to napravili”.

Dakle, integrirali smo X, iskoristili smo Y, napravilo smo Z, zaključili smo W… sve s ciljem kako bi ciljna skupina dobila vrijednost XYZ.

Klasika… ništa posebno.

No, ono što se često zanemari je pristup u kojem se kaže, spominje, demonstrira kako se za rješenje X (uobičajeno rješenje koje treba ciljnoj skupini) moglo koristiti tehnika, smjer, što-već Y, ALI to nismo koristili iz razloga 1,2,3, već smo se odlučili za rješenje W.

I onda pojasnite koje je to rješenje W.

Mali i dosta površni primjeri, tek toliko da osjetite o čemu tipkam:

  • Za ukočena leđa mogli smo krenuti s istezanjima i toplim oblogama, ali smo se ovdje odlučili krenuti s deadliftom jer… što je onda dalo…
  • Za bolju SEO poziciju trebalo bi krenuti s optimizacijom strukture i sitemape, ali kako je bila puno važnija konverzija i dizanje prihoda, fokus smo stavili na slanje prodajnih pisama kroz newsletter* Za ukočena leđa mogli smo krenuti s istezanjima i toplim oblogama, ali smo se ovdje odlučili krenuti s deadliftom jer… što je onda dalo…
    * Za bolju SEO poziciju trebalo bi krenuti s optimizacijom strukture i sitemape, ali kako je bila puno važnija konverzija i dizanje prihoda, fokus smo stavili na slanje prodajnih pisama kroz newsletter

Ulovili?

X je klasično rješenje i mi znamo za njega, ali smo se odlučili za Y jer se pokazalo puno važnijim i bitnijim

I tu onda ide (u naprednoj verziji) priča zašto nešto nismo napravili, tu onda demonstriramo kakao baratamo vještinama i poznavanjem šireg spektra rješavanja problema i tu onda demonstriramo svoju ekspertizu i široku razinu znanja i vještina.

Kao što sam natipkao… malo izgleda komplicirano, ovako na prvu, no budite sigurni kako ćete ovu tehniku sve više i više gledati u prodajnim aktivnostima.

Goran Blagus

p.s. Za kraj ovog mjeseca imam u planu održati novu radionicu / webinar “Prodajna pisma & kako privući nove klijente”. Javite se porukom jeste li zainteresirani za sudjelovanje.

 

(2478)

Tagovi:


OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*