Naslovna Blog Goran Blagus - Business coaching Za 80-20 sigurno znate, a za…

Za 80-20 sigurno znate, a za…

3.39K
0

(Pod)sjetila me jedna jučerašnja poruka da stvari / tehnike / vještine treba puno jednostavnije pojasniti i prezentirati, pa rekoh… zašto ne.

Za 80-20 sigurno znate, a za…Ako neko duže vrijeme pratite ovaj newsletter (sad ćemo uskoro u četvrtu godinu radnodnevne dinamike) onda ste mogli primijetiti kako poprilično pojednostavljam i simplificiram prodajna pisma.

Izrazito ih je lako napisati, lako ih je strukturirati, lako ih je poslati…

Nije stvar te jednostavnosti zato što sam ih natipkao jako puno i za jako puno različitih branši i situaciju, već zato što iza njih stoji jako dobra i jako važna priprema.

Čisto za usporedbu, tipkanje i editiranje samog pisma mi ne treba više od 2 sata, ali zato vremena za pripremu ipak treba malo više.

Ako me “pomazi” tržišna niša o kojoj pišem i koju poznajem, onda za to trebam dva-tri dana, dok za kompleksne niše (trudnice, visokospecijalizirane usluge, rijetke niše) treba mi po tjedan i više dana za pripremu.

To je zato što ja prirodno ne dolazim iz takvih niša i jednostavno treba vrijeme učenja.

Ovakve okolnosti nas zapravo i dovode do današnje BK newsletter epizode i to u malo drugačijem smjeru od famoznog Pareto pravila – 80:20.

Znate za to pravilo? 80% prihoda generira 20% klijenata, 80% problema stvara vam 20% klijenata, 80% vremena…

U temi prodajnih pisama i prodajnih aktivnosti, pravilo je malo drugačije – 40:40:20.

Ovih 20% je utjecaj prodajnog pisma / prodajne poruke.

Prvih 40% je dobro definirana i dobro poznavanje ciljne skupine

A drugih 40% je dobra i privlačna ponuda.

Prodajna pisma koja ja napišem nisu nimalo lijepa oku niti išta što bi vam u školi dali visoku ocjenu, ali su zato strukturirana tako da najbolje adresiraju ciljnu skupinu i njihove emocije te komuniciraju najbolju i najprivlačniju ponudu ili poziv na akciju.

A pismo, ono je samo medij koji prenosi poruku.

I tu vam je “tajna” zašto tvrdim i demonstriram da prodajna pisma ne moraju biti ništa teško i komplicirano i tu vam je “tajna” da ako niste zadovoljni prodajnim i poslovnim rezultatima, pismo je ZADNJA stvar na koju se fokusirate.

Sad kad znate, a i toplo se nadam da kužite kako stvari treba postaviti, iskoristite ove uvide i znanja ili, kao i obično, javite se i rado popričamo i rado pomognem da ostvarite željene prodajno-poslovne rezultate.

Goran Blagus

 

 

 

 

 

 

 

 

(3387)

Tagovi: