Mala igra (nije leptira)

3.50K
0

Mala igra (nije leptira)Kako ste prijavljeni na Business Klinika newsletter, vrlo je vjerojatno da ste ili vlasnik biznisa ili tek imate namjeru pokrenuti svoj biznis ili ste nekako drugačije povezani s biznisom gdje su vam prodajno-pregovaračke-mindset vještine vrijedne.

Ako je odgovor na gornje pitanje ”ne”, možda ne bi trebali biti ovdje (link).

S obzirom na biznis koji vrtite i/ili posao koji radite pretpostavljam da ste u kontaktu i s drugim ljudima koji su u istoj ili sličnoj branši, da se s vremena na vrijeme sretnete što on-line, a možda i na novopokrenutim seminarima i druženjima.

Ako je odgovor na gornje pitanje ”ne”, možda ne bi trebali biti ovdje (link).

Vjerujem da ti koje srećete imaju vrlo slične izazove i potrebe kao i vi sami?

Da? Da!

Zapravo, vrlo vjerojatno raspravljate i razmjenjujete iskustva o različitim rješenjima, uslugama i proizvodima kako bi podijelili što je dobro, ali i što je loše i što treba izbjeći?

Da? Da!

Neki od tih ljudi za koje znate, mislite li da bi im bio interesantan Business klinika newsletter?

*****

Ako su vam na pamet pala neka imena, svakako ih uz preporuku uputite na LINK ili da se meni jave direktno na EMAIL.

Ako vam baš nitko nije pao na pamet, hmmm… previše ste zatvoreni u svoj biznis i možda ne bi trebali biti ovdje (LINK).

***********

Iako je prvi dio današnje epizode vrlo legitiman i stvarno svaka preporuka za nove pretplatnike na BK Newsletter je dobrodošla + svaka preporuka za coaching & konzalting usluge od mene također, ovo vam je ujedno i jedan jako dobar primjer kako možete tražiti preporuke.

Čisto da vam osvijestim – u trenutku kad ste razmišljali o imenima, kolegama, suradnicima… imali ste njihovu sliku ispred sebe i u trenutku kad sam vas zamolio za preporuku, već ste znali kome ćete poslati poruku.

S druge strane, da sam vas samo pitao kome biste mogli preporučiti BK Newsletter, gotovo pa sigurno se ne bi sjetili nikog.

Zanimljivo, zar ne?

Goran Blagus

p.s. Javite se ako vam ovakve i slične vještine trebaju što osobno, a možda i za vaš prodajni tim. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(3498)

Tagovi: