Naslovna Grad Glasnici istine trčali Crtom obrane grada Slatine

Glasnici istine trčali Crtom obrane grada Slatine

186
0

glasnici_istine_7

U povodu Dana grada Slatine ,udruga maratonaca virovitičko –podravske županije ˝Glasnici istine˝ organizirala je 28.08.2016. Memorijalni maraton ˝Crtom bojišnice obrane grada Slatine˝, koji se trčao od Mačkovca preko Radosavaca kroz Lukavac pored slatinskih vinogorja i šuma preko Golenića i Ivanbrijega do ciljnog odredišta u parku 136. slatinske brigade u dužini od 27 km.

glasnici_istine_1

Maraton koji ˝Glasnici istine˝ skupa u partnerstvu s HVIDR-a Slatina provode pod projektom ˝Slatina grad Heroj – nedajmo zaboraviti˝ i pokroviteljstvom grada Slatine i gradonačelnika grada Slatine Ivana Roštaša – prvog zapovjednika obrane grada Slatine, članovi udruge ˝Glasnici istine˝ daju svoj doprinos kako u proslavi Dana grada Slatine tako i u promicanju istinskih vrijednosti Domovinskom rata kroz naglašavanje velikog doprinosa slatinskih branitelja u istom.

glasnici_istine_2

Na samom startu u Mačkovcu sudionike ovog maratona dočekao je Ivo Kiš, dugogodišnji prijatelj Glasnika istine, pred čijom kućom je bila i prva crta bojišnice, te koji je uz pripremljenu startnu okrijepu maratonce ispratio put Slatine.

U Radosavcima ˝Glasnici istine˝ već godinama imaju podršku i okrjepu kako na prolascima u zajedničkim treninzima tako i organiziranim Memorijalnim maratonima kod obitelji Željka i Mare Fiket, koja nije izostala ni ovoga puta.

glasnici_istine_3

U Lukavcu u svome obiteljskom domu sudionike ovog maratona dočekao je Jakov Vidović – Jako koji im je s kupa sa svojom obitelji pripremio okrijepu i obilan gablec te ih ispratio do slatinskog vinogorja te šumskog puta za Golenić.

Jednu dionicu (od Mačkovca do Radosavaca) maratonce je pratio Robert Puhanić, iz Voćina – suvlasnik ˝Video Alfe˝ Slatina, dugogodišnji prijatelj i sponzor ˝Glasnika istine˝.

glasnici_istine_4

Na ciljnom odredištu u parku 136. slatinske brigade maratonce su dočekali: gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš i njegov zamjenik Miroslav Venus te Radenko Pavić pročelnik grada Slatine, Mato Bubaš predsjednik slatinske HVIDR-a kao i Helena Hegediš direktorica Turističke zajednica grada Slatine.

Na ovom maratonu sudjelovali su: Našičani Goran Špehar i Siniša Kanis, Virovitičan Mario Kovač, te Darko Dolovski iz Dobrovića i Pavo Tutenov iz Slatine uz logističku pratnju Gorana Drakslera.

glasnici_istine_5

Svoj doprinos u sudjelovanju u proslavi Dana grada Slatine ˝Glasnici istine˝ dali su i kroz sudjelovanje u natjecanju kuhanja čobanca gdje je ˝Glasnike ˝ predstavljao njihov član, poznati slatinski ultramaratonac Nenad Pelengić.

Iako vidno umorni po nastavku programa proslave ˝Glasnici istine˝ sudjelovali su aktivno u daljnjem Programu proslave Dana grada, gdje su Siniša Kanis i Nenad Pelengić ostvarili treće mjesto u ´piljenju trupca ručnom pilom-na starinski način˝.

glasnici_istine_6

˝Glasnici istine˝ ovim istrčanim maratonom u prvom redu žele odati priznanje slatinskim braniteljima u obrani grada Slatine i Republike Hrvatske te dati svoj doprinos u obilježavanju Dana grada Slatine.

Veliku zahvalnost ˝Glasnici istine˝ upućju obitelji Kiš iz Mačkovca, Fiket iz Radosavaca te Vidović iz Lukavca čiji je doprinos izniman u provedbi ovog maratona, te dakako svojim partnerima HVIDR-a Slatina, gradu Slatini i gradonačelniku što su im omogućili da sudjeluju u proslavi Dana grada Slatine te i na ovaj način promiču istinske vrijednosti Domovinskog rata.

Tekst i foto: ˝Glasnici istine˝ (P.T.)

(186)OSTAVITE KOMENTAR

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*